Veikkausliigajoukkueet pelasivat harjoitusotteluita – TPS:n päävalmentajalta suoraa palautetta testissä olevista pelaajista

© Kuva: Juha Tamminen
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Veikkausliigajoukkueista TPS, FC Lahti sekä FC Haka pelasivat torstaina harjoitusotteluita.

FC Lahti kaatoi Hakan lukemin 2-0. Jalkapallon Pelaajayhdistyksen (JPY) sopimuksettomien pelaajien joukkue puolestaan kaatoi TPS:n 2-1.

Lahden maaleista vastasivat Valdrin Rashica ja Tim Martinen. Lahden uusi päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, vaikka töitä onkin tehtävänä vielä paljon ennen kauden alkua.

– Se oli ihan hyvä ensimmäiseksi peliksi. Joukkueen ilme oli hyvä, ja saavutimme ennen ottelua asetetut tavoitteemme pääpiirteittäin. Töitä on kuitenkin vielä tehtävä paljon niin taktisella kuin fyysiselläkin puolella, Zeneli kertoi joukkueen verkkosivuilla.

– Tämä oli ensimmäinen ottelu, joten pelissä oli vasta vähän vaikutteita harjoituksista. Meillä oli paljon erityyppisiä ja tasapainoisia pelaajia. Matka on vielä pitkä ja haluamme saada heistä parhaan irti. Nuorilla pelaajilla on nyt näytönpaikka, mutta heidän pitää olla valmiita tekemään töitä, Zeneli jatkoi.

Hakan valmentajan Teemu Tainio näki joukkueensa pelissä vielä paljon parannettavaa, mutta ottelu toimi hyvänä mahdollisuutena nähdä testipelaajia.

– Tämän pelin tarkoituksena oli nähdä testipelaajia tositoimissa ja siinä mielessä peli palveli meitä erinomaisesti, Tainio sanoi joukkueen verkkosivuilla.

– Nyt meillä oli alla neljät pallotreenit, mutta ei sen taakse voi mennä. Tämä oli ensimmäinen peli ja tästä lähdetään rakentamaan tulevaa kautta. Parannettavaa on, mutta niin tässä vaiheessa pitää ollakin, Tainio jatkoi.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen maaleista TPS:ää vastaan vastasivat Juuso Laitinen ja Washilly Tshibasu. Turkulaisten ainokaisen iski puolestaan testipelaaja Kabamba Tumba Kalabatama.

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen oli tyytyväinen, että tällainen ottelu saatiin järjestettyä. Hän oli kuitenkin pettynyt testipelaajien otteisiin kentällä.

– Tämä oli erittäin onnistunut tapahtuma tälle viikolle ja tähän väliin harjoittelukautta. Ottelu on aina ottelu ja JPY:llä oli kiva ryhmä vastassa. Heilläkin oli ensimmäisellä puoliajalla kentällä vähän vahvempi ja kokeneempi ryhmä, toisella sitten vähän nuorempi ryhmä, Pikkarainen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

Pikkarainen peluutti ottelussa kolmea ulkomaalaista testipelaajaa. Testattavana olivat Lautaro Disanto (ARG), Enoch Andoh (GHA) sekä maalin iskenyt Kalabatama (NOR).

– Kokonaisuutena testipelaajien kanssa meni nyt kyllä hieman pettymyksen puolelle. Kalabatama oli tässä ottelussa heistä selkeästi paras ilman sitä maaliakin. Hän on nuori, mutta todella fyysinen kaveri, joka ymmärsi mistä tässä oli kyse. Yleensäkin todella reippaasti esiintynyt nuori mies, jota pelaaminen täällä kyllä kiinnostaisi, Pikkarainen sanoi.

– Disanto on ollut harjoituksissa kyllä taitava, mutta tänään hän ei valitettavasti kyllä onnistunut oikein missään, vaan kaikki meni enemmän tai vähemmän pieleen. Andoh taas oli yksinkertaisesti liian huonossa fyysisessä kunnossa ja jostainhan sekin kertoo. Meidän resursseilla ei voida ottaa mitään arpoja, vaan joudumme perustelemaan mahdollisia uusia pelaajia itsellemmekin ihan loppuun asti, TPS-luotsi jatkoi.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!