Zlatan Ibrahimovicin patsas jälleen hyökkäysten kohteena – nyt käytössä saha

© Kuva: Getty Images

Malmössä sijaitseva Zlatan Ibrahimovicin patsas on jälleen ollut vandaalien kohteena, kertoo BBC.

Ruotsin kaikkien aikojen menestynein jalkapalloilija osti marraskuun lopussa neljänneksen Hammarby IF:n osakekannasta, mikä ei ole skånelaisia miellyttänyt. Malmö FF taisteli päättyneellä kaudella loppuun saakka kärkisijoista nimenomaan Tukholman södermalmilaisten kanssa Allsvenskanissa. Joukkueet päätyivät tasapisteisiin, Malmö vei hopeamitalit niukalla maalierolla.

Zlatanin patsaan kimppuun hyökättiin heti, kun uutinen kaupoista tuli julki. Nyt poliisi on joutunut eristämään muistomerkin aidalla, estääkseen lisätuhot. Aikaisin torstaiaamuna paljastui termiittien viimeisin isku.

– Joku oli yrittänyt sahata patsaan jalan irti. Nyt on olemassa riski, että se kaatuu, ja olemme joutuneet rakentamaan aidan, sanoi Malmön poliisin puolesta Eva-Gun Westford.

Patsaan tekijä, taiteilija Peter Linde vetoaa yleisöön.

– Ihmiset käyttäytyvät, kuin kyse olisi sodasta. Kyse on kuitenkin jalkapallosta. On sairasta, etteivät he voi kunnioitaa Zlatania vapaana miehenä. Haluan, että patsas restauroidaan, ja vandaalit tajuavat typeryytensä.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.