Bundesliigassa huima taisto maalikuninkuudesta – kaksi miestä ”Bomberin” tahdissa

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigassa käydään tällä hetkellä ankaraa taistelua paitsi mestaruudesta, niin myös sarjan maalikuninkuudesta. Sarjaa johtaa RB Leipzig neljän pisteen erolla Bayern Müncheniin, ja molemmat ovat myös paukutelleet maaleja hurjaan tahtiin.

RB Leipzig on tehnyt 18 ottelussaan 51 maalia ja Bayern München 50. Molempien riveistä löytyy ensiluokkainen maaliruisku, joka on kahminut maaleista leijonanosan.

Sekä Leipzigin Timo Werner että Bayernin Robert Lewandowski ovat saaneet kasaan jo 20 tehtyä maalia 18 sarjakierroksella. Kyseessä on ensimmäinen kerta Bundesliigan historiassa, kun kaksi pelaajaa on yltänyt 20 maalin rajapyykille näin varhain. Bundesliigan kevätkauden avauksessa päättyneenä viikonloppuna Werner teki kaksi maalia ja Lewandowski yhden.

Itse asiassa aiemmin samaan 20 maalin lukemaan on tässä vaiheessa kautta yltänyt historiassa vain yksi pelaaja, elävä pelaajalegenda Gerd Müller. ”Der Bomber” pystyi maalitahtiin kahdesti, kausilla 1968-1969 ja 1972-1973.

Maalisyöttöjä 23-vuotiaalle Timo Wernerille on tilastoitu bundesliigaotteluissa kuusi ja 31-vuotiaalle Robert Lewandowskille kaksi. Kun kauden kaikki ottelut (myös Mestarien liiga ja Saksan Cup) huomioidaan, näyttää Wernerin 26 ottelun tehosaldo 25 maalia ja 10 maalisyöttöä. Lewandowskin 26 ottelun lukemat ovat 31 maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Bundesliigan maalitilastossa kaksikko on täysin omaa luokkaansa, sillä kolmantena olevalla Rouwen Henningsilla (Fortuna Düsseldorf) maaleja on 11.

Werner ja Lewandowski taistelevat lisäksi myös Euroopan Kultaisesta kengästä, sillä heidän edellään on vain 23 Serie A-maalia tehnyt Lazion Ciro Immobile, joka teki lauantaina joukkueelleen hattutempun.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.