Eilen maanantaina ensi kesän EM-kisojen alkuun oli aikaa 150 päivää. Kisakuume nousee luonnollisesti Suomessakin, kun Huuhkajat valmistautuu historialliseen ensimmäiseen arvoturnaukseensa.

Mitään ei haluta jättää sattuman varaan myöskään seurakunnissa. Helsinkiläinen Haagan seurakunta huomioi merkkipäivän istuttamalla Haagan kirkon edustalle ”toivon kanervan”. Kylvöpuuhissa olivat seurakunnan kolme pappia asianmukaisesti Suomen väreihin sonnustautuneina, ja saatteeksi luettiin psalmi kylvön siunaamisesta.

Haagan seurakunta

@Haagansrk
Tänään 150 päivää futiksen miesten EM-kisoihin, @Huuhkajat historiallisesti ensimmäistä kertaa mukana. Haagassa toki huomioimme merkkipäivän ja istutimme asiaankuuluvin menoin kirkon pääovelle Kanervan!
Tästä se lähtee. #toivonkanerva

Tämän jutun kirjoitushetkeen mennessä Haagan seurakunnan Twitter-video oli saanut 161 tykkäystä ja sitä oli jaettu 28 kertaa. Tempaus vaikuttaa siis onnistuneelta.

Kirkkoherra Heikki Nenonen kertoi kanervan taustoista tarkemmin Kirkko ja Kaupunki-lehdelle. Jutun voi lukea täältä.

– Istutimme toivon kanervan. Kanerva viittaa tietenkin Suomen maajoukkueen valmentajaan Markku ”Rive” Kanervaan, Nenonen selvitti.

– Kanerva on talvikasvi ja selviää hyvin näissä olosuhteissa. Rive Kanerva on kansallinen uuden toivon symboli.

Koko pappitrio on kovan luokan jalkapalloihmisiä, joten EM-kisakuumetta ei kasvatettu sattumalta.

– Idean isä on seurakunnan uusi pappi Pyry Paananen. Hän on futismiehiä henkeen ja vereen samoin kuin minä ja rippikoulupappi Miika Kolari, joka innostui asiasta.

Nenonen kertoo, että kevään aikana saatetaan järjestää ”kanervaliveä”, ja yksi tavoite voisi olla tuoda jossain vaiheessa paikalle myös elävä pukki, luonnollisesti Teemu Pukkiin viitaten.

[readmore from=Huuhkajat]

Helsinkiläisissä seurakunnissa jalkapallo on kovassa huudossa, sillä Paavalin seurakunta järjesti kirkkoherransa Kari Kanalan ideoimana ”futiskirkon”, jossa saattoi seurata Suomen ratkaisevaa karsintapeliä Liechtensteinia vastaan marraskuussa. Nenonen myönsikin ilmeisesti pilke silmäkulmassa käynnissä olevan ”kilpavarustelun”.

– Jos on, se on hyvin positiivinen kilpa. Enemmänkin buustaamme toisiamme, kirkkoherra vastasi.