Juventus ei saanut nauttia Serie A:n kärkipaikasta kuin muutaman tunnin ennen kuin hienoa kautta pelaava Internazionale kiilasi taas edelle. Inter haki Gennaro Gattuson valmennukseen siirtyneestä Napolista 3-1 -vierasvoiton ja valtasi taas kärkipaikan takaisin itselleen.

Interin tehoista vastasi jälleen tuttu kaksikko Romelu Lukaku ja Lautaro Martínez. Lukaku teki avausjaksolla kaksi maalia ja Lautaro Martínez toisella puoliajalla yhden.

Belgialaiskolossi oli alusta lähtien terävänä. Yhden hyvän spurtin Napolin puolustus pysäytti maaliviivalta, mutta 14. minuutilla Lukaku onnistui. Hyökkääjä starttasi juoksuun omalta kenttäpuoliskolta, houkutteli maalivahti Alex Meretin ulos ja tykitti pallon voimalla tolpan kautta verkkoon.

33. minuutilla maajoukkuevahti Meret sai taipua toistamiseen. Taas Lukaku pani kunnolla voimaa laukaukseen, mutta nyt Meret saa katsoa peiliinkin. Kuti livahti turhan helposti maalivahdin jalkojen välistä sisään.

Napoli nousi peliin mukaan 39. minuutilla Arkadiusz Milikin kavennuksen myötä, mutta toisella puoliajalla johto taas tuplaantui. Jälleen Napolin puolustuksen suosiollisella avustuksella.

Kreikkalaistoppari Kostas Manolas yritti katkaista Interin matalaa keskitystä, mutta purun sijaan irtopallo pyörähti suoraan Lautaro Martínezin jalkoihin. Näin herkullista paikkaa ei todellinen ammattilainen hyödyntämättä jätä.

Vauhdikkaan ja hyvätasoisen ottelun hivenen aloitteellisempi osapuoli oli Napoli, mutta ansaitsemattomana ei Interin voittoa voi pitää. Myös molemmat maalivahdit olivat täystyöllistettyjä, sillä Meretille tilastoitiin viisi torjuntaa ja Interin Samid Handanovicille peräti seitsemän.

[readmore from=Serie-A]

Romelu Lukaku nousi maaliensa myötä jälleen Serie A:n maalipörssin kakkoseksi ohi Cristiano Ronaldon. Lukakulla on maaleja nyt 14, ja maalikärki Ciro Immobilella (Lazio) 19.

Lukaku ja Mártinez ovat olleet erityisen tehokkaita vieraskentällä, sillä kaksikko on takonut Serie A:n vieraspeleissään yhteensä 16 maalia – enemmän kuin mikään muu hyökkäystandemi Euroopan TOP 5 -sarjoissa. Kotipeleissä Lukaku ja Martínez ovat tehneet yhteensä seitsemän maalia.