Juventuksen valmentaja haluaa auttaa Cristiano Ronaldoa voittamaan kuudennen Ballon d’Orin: ”Se on minun ja koko joukkueen tavoite”

© Kuva: Getty Images

Argentiinalaistähti Lionel Messistä tuli joulukuun alussa eniten Ballon d’Or -palkintoja eli vuosittain maailman parhaalle jalkapalloilijalle jaettavia Kultainen pallo -pystejä voittanut pelaaja. Barcelonan hyökkääjätähti on pokannut arvostetun tunnustuksen vuosina 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ja nyt 2019.

Ennen viimeisintä äänestystä Messi oli jakanut eniten Ballon d’Or-palkintoja voittaneen pelaajan tittelin yhdessä Juventuksen portugalilaistykin Cristiano Ronaldon kanssa.

Juventuksen manageri Maurizio Sarri on kertonut espanjalaislehti Marcalle tekevänsä joukkueensa kanssa kaikkensa, jotta Ronaldo pääsisi tulevassa gaalassa tasaamaan lukemat Messin, 32, kanssa.

– Haluaisin auttaa Cristianoa voittamaan hänen kuudennen Ballon d’Orinsa, Sarri sanoi.

– Minua harmittaa hiukan nähdä toinen pelaaja, jolla on niitä häntä enemmän. Mietin asiaa ja se on minun ja koko joukkueen tavoite. Haluamme auttaa häntä, koska se on jotain sellaista, mitä hän ansaitsee.

Ronaldo, 34, on voittanut Ballon d’Orin vuosina 2008, 2013, 2014, 2016 ja 2017.