Tottenham tiedusteli maanantaina Twitterissä seuraajiltaan, kenen pitäisi olla hyökkääjä seuran vuosikymmenen tähdistöjoukkueessa. Vaihtoehdoiksi lontoolaisseura antoi Jermain Defoen, Peter Crouchin ja joukkueen tämänhetkisen ykköstykin Harry Kanen.

Nykyään skotlantilaista Rangersia edustava Defoe, 37, pelasi Tottenhamissa vuosina 2004-2008 ja 2009-2014 tahkoten tuona aikana 361 ottelua, joissa hän teki yhteensä 143 maalia.

Viime vuonna uransa lopettanut Crouch, 38, edusti Tottenhamia jo junioriaikoinaan ja palasi seuraan vuosiksi 2009-2011, joiden aikana hän pelasi Spursissa 93 ottelua ja teki 24 maalia.

Englannin A-maajoukkueen kapteenina toimiva Kane, 26, on edustanut Tottenhamia jo vuodesta 2004 lähtien. Hän kävi viime vuosikymmenen alkupuolella muutamalla lainapestillä, mutta muuten hän on edustanut koko ammattilaisuransa ajan Tottenhamia.

Kane on pelannut Tottenhamin edustusjoukkueessa 277 ottelua ja tehnyt niissä yhteensä 181 osumaa. Hänen edellään Tottenhamin kaikkien aikojen maalitilastossa ovat vain Jimmy Greaves (266) ja Bobby Smith (208) Moni varmasti odotti Kanesta Tottenhamin äänestyksen voittajaa, mutta toisin kävi. Ääniä kertyi lopulta lähes 600 000 kappaletta, mutta niistä vain 33 prosenttia meni Kanelle.

Ylivoimainen voittaja oli hujoppikärki Crouch 61 prosentillaan. London Evening Standard -lehti epäilee, että Tottenhamin paikalliskilpailija Arsenalin sekä Crouchin entisen seuran Liverpoolin kannattajat ovat kantaneet kortensa kekoon vaikuttaakseen äänestyksen lopputulokseen. Moni on epäillyt Liverpoolin kannattajia myös julkaisun kommentteissa.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
🤩 TEAM OF THE DECADE! 🤩

Who's leading the line for you? Select a striker and complete your team:

#THFC ⚪️ #COYS

Myös Tottenham reagoi Crouchin yllättävään äänitulvaan ja kertoi saaneensa Twitteriltä viestin, että sen tilillä on havaittu ”epäillyttävää toimintaa”.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
📧 From Twitter:

“We detected suspicious activity on your account.” 👀

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
🤩 TEAM OF THE DECADE! 🤩

Who's leading the line for you? Select a striker and complete your team:

#THFC ⚪️ #COYS

Lopulta huumorintajuinen Crouch osallistui keskusteluun myös itse.

– Tämä menee tiukille, mutta Harry on minusta niukka voittaja, sanaili Englannin entinen maajoukkuehyökkääjä.

Peter Crouch

@petercrouch
I think it’s a close one but Harry just edges it for me