Niklas Moisander kipparoi joukkuettaan säilymiskamppailuun: ”Myös minun pitää olla äänekäs”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Perinteikkään Werder Bremenin syyskausi Bundesliigassa oli vaikea. Werda voitti kauden ensimmäisellä puolikkaalla vain kolme sarjapeliä ja on sarjassa toiseksi viimeisenä. Karsijan paikalla oleva Fortuna Düsseldorf on pisteen verran edellä ja viimeisenä suoraan säilymässä oleva Köln kolme pistettä.

Kevätkauteen Werder Bremen on valmistautumassa Mallorcan harjoitusleirillä. Maanantaina se kohtasi 2×50 minuuttia kestäneessä harjoitusottelussa Italian Serie C:n sarjakärki Monzan. Ottelu päättyi tasalukemiin 2-2.

Perjantaina Bremenin joukkue lentää takaisin Saksaan, jossa se kohtaa seuraavassa harjoituspelissä sunnuntaina Hannoverin. Kevätkausi alkaa ensi viikon lauantaina huipputärkeällä pelillä, sillä vastaan asettuu kuuden pisteen ottelussa saman tien Düsseldorf.

Lihasvammat pitivät Werder Bremenin kapteenin Niklas Moisanderin syyskaudella lähes kolmen kuukauden ajan peleistä sivussa. Suomalainen pystyikin pelaamaan vain kuudessa ottelussa – kaikissa niissä täydet minuutit.

Nyt Moisander on taas kunnossa, ja hän pelasikin Monzaa vastaan joukkueensa aloituskokoonpanossa ensimmäisen puoliajan. Kokenut toppari uskoo, että yhdeksän päivän harjoitusleiri riittää valmistamaan joukkueen hyvään ja ehjään esitykseen Düsseldorfia vastaan.

– Päivät leirillä ovat äärimmäisen tärkeitä, mutta olen vakuuttunut siitä, että aika riittää. Tulemme olemaan valmiita Düsseldorfia vastaan, Moisander toteaa seuran kotisivujen haastattelussa.

Moisanderin mukaan nyt on analysoitu, mikä kaikki syyskaudella meni pieleen. Karut tosiasiat on myönnettävä, ja toisilta pitää voida vaatia enemmän. Myös omaa rooliaan kapteeni korostaa.

– Myös minun pitää olla äänekäs. On todella tärkeää, että pysyn kunnossa ja voin johtaa kapteenina joukkuetta kentällä.

– Meidän täytyy analysoida rehellisesti ja avoimesti sitä, mikä ei toimi. Siinä on parantamisen varaa sekä kentällä että kentän ulkopuolella, Moisander jatkaa.

Tunnelma joukkueessa on 34-vuotiaan Moisanderin mielestä kuitenkin hyvä.

– Tauko on tehnyt meillä hyvää. Aistin joukkueessa optimismia ja vastuuta. Toimimme yhtenäisinä ja olemme valmiita säilyttämään sarjapaikkamme.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS