Norjalaismedia: Suomen maajoukkuepelaajat löytämässä uuden seuran Norjan pääsarjasta

© Kuva: Juha Tamminen
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Kun Simo Valakarin valmentama Tromsø IL putosi kauden 2019 päätteeksi Norjan pääsarjasta, tuli TIL:n suomalaiskolmikosta hetkellisesti divaripelaajia. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ainakin Onni Valakari ja Robert Taylor saavat jatkaa uraansa Eliteserienissä.

Useat norjalaislähteet – muun muassa BT ja iTromsø – kertovat Valakarin ja Taylor jatkavan uraansa Brann Bergenissä. Brann Bergen ja Tromsø ovat jo sopineet vaihtokaupasta, jossa toiseen suuntaan matkaa 31-vuotias Ruben Yttergård Jenssen. Yttergård Jenssen on kotoisin Tromsøstä ja seuran oma kasvatti palaa kotiin ilmeisesti ainakin osin perhesyistä.

Norjalaismedian mukaan sopimusten henkilökohtaisista ehdoista ei ole vielä syntynyt täyttä sopua, mutta joka tapauksessa siirtojen toteutumista pidetään todennäköisinä. Ilmeisesti siis Valakarin ja Taylorin kohdalta saadaan odottaa lähiaikoina sopimusuutisia.

Brann Bergen sijoittui viime kaudella Eliteserienissä yhdeksänneksi. Viimeisten neljän kauden aikana se on yltänyt sarjassa myös kärkikolmikkoon, vuonna 2016 toiseksi ja toissa vuonna kolmanneksi.

20-vuotias Pikkuhuuhkajien luottopelaaja Onni Valakari oli viime kaudella Tromsøn paras maalintekijä tehtyään 29 ottelussa seitsemän maalia. Huuhkajien EM-karsintamiehistöön kuulunut monipuolinen Taylor, 25, teki pääsarjaotteluissa neljä maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!