Huuhkajien ja Liverpoolin monivuotinen puolustaja Sami Hyypiä palkittiin Urheilugaalassa torstaina Suomen urheilun lähettiläs -palkinnolla.

Palkinto oli Hyypiälle kolmas Urheilugaalojen historiassa. Hänet on valittu aiemmin Vuoden urheilijaksi, sekä Vuoden valmentajaksi.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Vuoden Urheilija 2001, Vuoden Valmentaja 2012, 105 A-maaottelua vuosina 1991 - 2010. sekä pitkä kansainvälinen ura, josta parhaiten muistamme 10 vuotta Liverpoolissa.

Mitä suurimmat onnittelut Voikkaan jalkapallolegendalle, SAMI HYYPIÄLLE!

#Huuhkajat #Urheilugaala #UG20

Urheilugaala

@urheilugaala
SUOMEN URHEILUN LÄHETTILÄS:

Sami Hyypiä✨

#urheilunlähettiläs
#urheilugaala
#UG20

– Kiitoksia. Nuo kamerat vähän paljasti yllätyksen [viitaten videoon Hyypiän uran huippuhetkistä ennen palkinnon saamista]. En ehtinyt silti kirjoittaa puhetta, mies nauratti yleisöä.

– Olen ylpeä edustaessani jalkapalloa. Se mitä Huuhkajat teki, Riven johdolla mentiin kisoihin, teki minut onnelliseksi. Voidaan unohtaa Unkarit ja muut, ei tarvitse enää puhua niistä, Hyypiä jatkoi.

– Tämä palkinto on ehkä sellainen, että kun on maailmalla ja tekee sitä mitä rakastaa, ei tule mietittyä, että on jokin lähettiläs omalle maalleen. Sitä keskittyy vain omiin suorituksiin ja treenaamiseen, Hyypiä totesi.

– Tätä ei tehdä yksin. Haluaisin kiittää omia vanhempiani. He loivat hyvän pohjan, etten ainakaan tämän maan mainetta mokannut maailmalla. Kiitos myös vaimo Susanna, sekä pojat, Hyypiä päätti.