Sami Hyypiä pitää Liverpoolin Virgil van Dijkia ”maailman parhaana topparina” tällä hetkellä.

Suomen A-maajoukkueessa 105 kertaa pelannut Hyypiä, 46, edusti omalla pelaajaurallaan Liverpoolia kymmenen vuotta ja voitti seurassa muun muassa Mestarien liigan ja kahdesti FA Cupin.

Liverpool hankki Hollannin maajoukkuekippari van Dijkin, 28, tammikuussa 2018 Southamptonista noin 88 miljoonalla eurolla. Kyseessä oli silloinen maailmanennätyskorvaus puolustajasta.

Ison siirtosumman mukana tulivat isot odotukset ja epäilyt, mutta van Dijk on näyttänyt olevansa hintansa arvoinen. Hollantilaispuolustaja nousi nopeasti Liverpoolin takalinjan tärkeimmäksi palaseksi, ja nykyään monet pitävät häntä Hyypiän tavoin maailman parhaana topparina.

Sami Hyypiä pelasi Liverpoolissa 464 ottelua. Kuva: Getty Images

Sunnuntaina van Dijk oli jälleen mies paikallaan, kun Liverpool voitti Valioliigassa Manchester Unitedin 2-0. Ottelun jälkeen Hyypiä hehkutti van Dijkin esitystä beIN Sportsin studiossa.

– Minusta Virgil van Dijk on maailman paras toppari. Hänellä ei ole heikkouksia.

– Liverpoolilta puuttui hieman johtajuutta ennen kuin hän tuli. James Milneriltä ja Jordan Hendersonilta vaadittiin liikaa. Van Dijk otti saapuessaan painolastia pois heidän niskastaan.

– Hän tuo itsevarmuutta kaikille, hän saa kaikki ympärillään pelaamaan paremmin.

Hyypiä antoi kehut myös Liverpoolin hyökkääjälle Roberto Firminolle, jonka otteita hän seurasi jo valmentaessaan Saksassa.

– Kun kuulin, että hän on lähdössä Hoffenheimista Liverpooliin, en ollut varma, tulisiko hän pärjäämään.

– Mutta hän on kehittynyt. Hän on yksi [Liverpoolin] tärkeimmistä pelaajista. Olin yllättynyt. En ollut varma hänestä, mutta hän on nykyään täysin eri pelaaja.