Siirtoikkunoiden sulkeutumisen lähestyessä on totuttu näkemään monenlaisia kummallisuuksia, paniikkiostoksia ja siirtojen kariutumisia viime metreillä. Tämän tammikuun luultavasti kummallisista siirtosopasta vastasi La Liga -jätti FC Barcelona.

Barcelona on ollut muutaman viikon ajan hyökkääjämarkkinoilla sen jälkeen, kuin Luis Suárez joutui polvileikkaukseen. Uruguaylainen pelaa näillä näkymin seuraavan kerran vasta toukokuussa.

Barcelonaan ehdittiin yhdistää siirtohuhuissa vino pino nimekkäitä hyökkääjiä. Puhuttiin Valencian Rodrigosta, Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangista, Ajaxin Dusan Tadicista ja ties kenestä. Eilen saimme kuitenkin lukea espanjalaislehdistä, että Barcelona oli päättänyt luopua hyökkääjähaustaan, sillä markkinoilta ei löytynyt sopivaa hyökkääjää sopivaan hintaan. Päätös oli kaiketi pettymys valmentaja Quique Setiénille, joka oli uutta kärkimiestä toivonut.

Vähintään yhtä suuri pettymys oli 28-vuotiaalle Cédric Bakambulle. Kongon Demokraattista Tasavaltaa maajoukkuetasolla edustava hyökkääjä sai kokea karvaimmalla mahdollisella tavalla, miltä suuren jalkapalloseuran epätoivoinen soutaminen ja huopaaminen voi tuntua.

Ranskalaislehti L’Équipe kertoi torstaina, että Barcelona oli vakavasti harkitsemassa Bakambun hankintaa, mutta muutti kuitenkin mieltään. Tällöin Bakambu oli kuitenkin jo matkalla kohti Barcelonaa.

Barcelonan urheilujohtaja Éric Abidal otti Bakambun agenttiin ensi kerran yhteyttä torstain vastaisena yönä. Barca tarjosi Bakambulle lainaa osto-optiolla. Pelaajan seura Beijing Sinobo Guoan ymmärsi, millainen unelma Barca-siirto Bakambulle olisi, ja seuran puheenjohtaja antoi siirrolle suostumuksensa. Vielä torstaiaamuna näytti siltä, että siirto tulisi tapahtumaan.

Tuolloin Bakambu oli juuri saapunut Dubaista Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Beijing Sinobo Guoan pelaa Seoulissa 11. helmikuuta Aasian Mestarien liigaa, ja joukkue valmistautuu otteluun Etelä-Koreassa jo nyt.

Bakambu ei siis kuitenkaan liittynyt muun joukkueen vahvuuteen, vaan yhtäkkisen Barca-kiinnostuksen myötä nousi saman tien lentokoneeseen, matkalle kohti Kataloniaa. Tunnelmat lienevät olleet korkealla, kunnes neljän tunnin lennon jälkeen koitti välilasku Hongkongissa.

Päästyään Hongkongiin Bakambu tarkisti puhelimeensa saamiaan viestejä, ja Éric Abidal oli ollut mieheen jälleen yhteydessä. Tällä kertaa tosin sanoakseen, että Barcelonalle oli tullut taka-ajatuksia ja suullisesti sovitusta siirrosta oli päätetty luopua. Niinpä Bakambun unelma siirrosta Barcelonaan eli vain hetken ja mies palasi takaisin muun joukkueen vahvuuteen.

[readmore from=Barcelona]

Pelaaja itse näyttää suhtautuneen tapahtuneeseen huumorilla, sillä näin Bakambu kirjoitti Twitter-tilillään:

– Hei Transfermarkt, vaihtakaa siirtohistoriaani ”melkein FC Barcelona”. Ihan sama, mitä tapahtuu, me luotamme prosessiin. Jumalalle kiitos kaikesta. Nähdään joskus toiste, Antoine Griezmann.

Cédric Bakambu

@Bakambu17
Yo @Transfermarkt change my transfer history with "Almost @FCBarcelona" please 😅😂

No matter what happens we trust the process.
Thank God for everything 🙏🏾

See you an other time @AntoGriezmann 😜

Esport3

@esport3
🔵🔴 El davanter volava camí de Barcelona i va haver de fer mitja volta 😱😱😱

ccma.cat/esport3/bakamb…

Bakambu siirtyi Kiinaan tammikuussa 2018 Villarrealista 40 miljoonan euron siirtosummalla. Villarrealissa hän teki kahden ja puolen vuoden aikana 32 maalia 75 La Liga -ottelussa.

Lähde: Transfermarkt