Virallista: Huuhkajien EM-kisaehdokas löysi seuran Norjan pääsarjasta

© Kuva: Juha Tamminen

Viime vuoden ikimuistoiseen EM-karsintaryhmään kuulunut, ja karsinnoissa kolme minuuttia pelannut Robert Taylor on löytänyt uuden seuran Norjan pääsarjasta Eliteserienistä. Taylor on solminut kolmivuotisen sopimuksen Brann Bergenin kanssa.

25-vuotias Taylor lensi maanantaina Kanariansaarille, jossa Brann Bergen viettää harjoitusleiriään. Sopimus allekirjoitettin lääkärintarkastuksen jälkeen.

– On fantastista olla täällä vihdoinkin. Tyttöystäväni luki, että Brann on minusta kiinnostunut, ja halusin siirtyä sinne heti. Pari viikkoa on ollut aika stressaavia, mutta olen iloinen, että kaikki on nyt kunnossa, Taylor toteaa SK Brannin kotisivuilla.

Monipuolinen Taylor pelasi viime kaudella 28 ottelua pääsarjasta pudonneessa, Simo Valakarin valmentamassa Tromsøssä, tehden näissä peleissä neljä maalia. Pelattuja A-maaotteluita Taylorilla on kaikkiaan kymmenen.

– Olen pelannut monilla eri pelipaikoilla, mutta parhaiten viihdyn laidalla. Siellä voin harhautella, luoda maalipaikkoja ja tehdä joukkueelle maaleja, Taylor kuvailee itseään.

Brannin urheilujohtaja Rune Soltvedt arvostaakin juuri suomalaisen monipuolisuutta.

– Olemme tehneet tämän sopimuksen eteen pitkään töitä. Robert on jännittävä hyökkäävä pelaaja, joka vahvistaa meitä. Se, että hän voi pelata monella eri pelipaikalla, on myös meille eduksi, Soltvedt toteaa.

JJK:n kasvatti Taylor on pelannut urallaan myös RoPS:ssa ja AIK:ssa. Norjan pääsarjassa Taylorilla on pelattuna 55 ottelua, joissa hän on tehnyt kahdeksan maalia ja syöttänyt neljä.

SK Brann sijoittui viime kaudella Norjan pääsarjassa yhdeksänneksi, mutta viimeisten neljän vuoden ajalta sillä löytyy myös kaksi sijoitusta kolmen parhaan joukkoon. Norjan mestaruuden Brann voitti viimeksi vuonna 2007.