Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva valittiin torstaina Urheilugaalassa Vuoden valmentajaksi. Palkinto oli Kanervalle jo kolmas kyseisessä kategoriassa. ”Rive” johdatti Huuhkajat viime vuonna historiallisesti ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin.

Kanerva sai äänestyksessä 2369 ääntä. Toiseksi sijoittui miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen keräten 1731 ääntä. Kolmanneksi äänestyksessä tuli lentopallovalmentaja (Venäjän maajoukkue sekä Pietarin Zenit) Tuomas Sammelvuo, joka sai 544 ääntä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
VUODEN VALMENTAJA – MARKKU KANERVA! 🦉

Hattutemppu on valmis! Rive johdatti Huuhkajat historialliseen EM-kisapaikkaan ja nyt hänet on valittu kolmatta kertaa Vuoden Valmentajaksi Suomessa (2008, 2018, 2019). KIITOS ja ONNEA, MARKKU ”RIVE” KANERVA!

#Huuhkajat #Urheilugaala #UG20

– Wau! Tuntuu uskomattomalta. Kovia saavutuksia oli muillakin valmentajilla. Viime vuosi oli joukkueurheilun vuosi. Paljon huikeita saavutuksia ja elämyksiä, Kanerva totesi.

– Mulla on ollut ilo ja kunnia toimia Huuhkajien lennonjohtajana. Lennonjohto ei toimi yksin, vaan sinne tarvitaan apuja. Mulla on ollut fantastinen taustatiimi, joka on jeesannut meitä tähän uskomattomaan saavutukseen [EM-kisapaikkaan]. Totta kai kiitos äänestäjille, en tiedä, kuinka tiukka äänestys oli tällä kertaa, Rive jatkoi.

– Haluan kiittää ilman muuta vaimoani, perhettäni, läheisiä, kavereita, sekä mentoreita, jotka ovat tukeneet minua tässä vaativassa ammatissa, Kanerva sanoi.

– Rehellisesti sanottuna, en unelmoinut, että olisin täällä kolmatta kertaa hakemassa Vuoden valmentaja -palkintoa. Tuntuu fantastiselta. Kannattaa jatkaa unelmointia, uskokaa unelmiinne. Niistä voi tulla totta, sen me mielestäni näytimme Huuhkajien kanssa. Kiitos paljon, Rive päätti.