Yle: Vaikeat hetket saivat Huuhkajien pelaajan pohtimaan, miksi hän pelaa – ”Silloin tilanteessa ei näkynyt paljoa valoa”

© Kuva: Getty Images

Fredrik Jensenin usko on ollut toisinaan koetuksella. Uran ensimmäinen kausi Saksan Bundesliigassa kului viime sesonkina loukkaantumisten runtelemana, eikä Huuhkajien hyökkäävä keskikenttämies saanut juuri vastuuta Augsburgissa. Minutteja kertyi kauden aikana vain reilut 200.

Kun vastuuta ei tule, ja vammat vaivaavat, koetukselle joutuu myös pääkoppa. Jensen kävi läpi raskaita aikoja.

– On ollut hetkiä, jolloin olen pohtinut, miksi teen tätä. Viime kaudella, kun olin loukkaantunut, joukkueella meni huonosti, kaikki olivat vihaisia, fanit olivat vihaisia, oli kriisipalaveria kriisipalaverin perään. Silloin tilanteessa ei näkynyt paljoa valoa, Jensen sanoi Yle Urheilulle.

Viime kausi oli Jensenille uran haastavin. Maaliskuussa Armeniaa vastaan pelatun EM-karsintapelin jälkeen, jossa Jensen teki maalin, hän kärsi jälleen nilkkavammasta.

– Jos istun penkillä terveenä mietin, että pitää tehdä vain treeneissä paremmin, että tulee enemmän minuutteja. Mutta loukkaantuneena ei ole oikein mitään, mitä näyttää. Sitä vain kuntopyöräilee ja käy punttisalilla. Varmasti viime kaudella koin urani vaikeimpia hetkiä.

Jesen kertoi Ylelle pohtineensa silloin tällöin, millaista olisi tehdä ns. tavallista työpäivää vaikkapa yhdeksästä viiteen. Toistaiseksi jalkapallo on kuitenkin ollut ykköstyö.

– Tämä on ainoa asia, mitä haluan tehdä. Tämä on yhä maailman paras työ ja ainoa asia, jolle aidosti palan. Ei minulla koskaan ole ollut mitään varasuunnitelmaa. Juuri nyt vain jalkapallolla on väliä.

Jensen teki joulukuun puolivälissä uransa ensimmäisen bundesliigamaalin. Hän osui Hoffenheimin verkkoon Augsburgin 4-2-vierasvoitossa.

Sitä ennen hän oli päässyt joulukuun alussa ensimmäistä kertaa Augsburgin avaukseen kuluvalla kaudella. Vastuu on lisääntynyt jatkuvasti.

– Olen tehnyt kovaa duunia koko syksyn. Halusin uskoa, että se palkitaan. Nyt se sitten palkittiin ja pääsin pelaamaan vähän enemmän.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.