Kerroimme maanantaina, kuinka Tim Sparv lähetti pääministeri Sanna Marinille pelipaitansa ja kuvansa ”Suomen ilmastomaajoukkueen” edustajana. Marinin hallitus ja hallituspuolueiden eduskuntaryhmät pitivät Helsingin Vuosaaressa ilmastokokousta, ja Sparv oli liittynyt mukaan Greenpeacen ilmastohaasteeseen.

Myöhemmin maanantai-iltapäivänä Greenpeace julkaisi Twitterissä videon, jossa Sparv kertoo omia ajatuksiaan ilmastonmuutoksen tuomista valtavista haasteista.

– Mä olen aina uskonut, että me suomalaiset voidaan tehdä jotain, mitä ei olla aikaisemmin tehty. Me Huuhkajat näytettiin, mihin Suomi pystyy, kun on hyvä joukkuehenki ja rohkea asenne, Sparv sanoo videoklipissä.

– Samaa tarvitaan nyt ilmastohaasteessa. Oi Suomi on! Sanna Marin, sä olet nyt meidän ilmastomaajoukkueen kapteeni. Näytetään maailmalle, että tämä peli me voitetaan.

Huuhkajien kippari jakoi myös omalla Twitter-tilillään englanninkielisen viestin hallitukselle.

– Puheet on puhuttu, on tekojen aika. Olen positiivinen sen suhteen, että tämä hallitus on valmis johtamaan, ryhtymään toimiin ja näyttämään muulle maailmalle, mikä on mahdollista. Sanna Marinilla ja hänen joukkuetovereillaan on täysi tukeni. Nyt hommiin, Sparv kirjoitti.

Tim Sparv

@TimSparv
We’ve talked the talk, now let’s walk the walk. I’m positive that we have a Government that is prepared to lead & take action & show the rest of the world what is possible. Sanna Marin & her teammates have my full support. Now let’s get to work! #carbonneutral2035 #ClimateChange

Sparvin twiitistä on tykätty jutun kirjoitushetkeen mennessä 433 kertaa, ja sitä on jaettu 69 kertaa.