Suomen hallitus pitää maanantaina Helsingin Vuosaaressa pääministeri Sanna Marinin johdolla hallituspuolueiden ja niiden eduskuntaryhmien yhteistä ilmastokokousta. Kokouksessa keskustellaan ilmastopolitiikan toimenpiteistä, aikataulutuksesta ja oikeudenmukaisesta siirtymästä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Ennen kokouksen alkua ministeri Marin sai vastaanottaa terveisiä myös Huuhkajien kapteeni Tim Sparvilta. Marin sai lahjakseen Sparvin kuvan kehystettynä sekä keskikenttäpelaajan pelipaidan. Lahjojen viestinä oli ”Tämä ottelu me voitetaan”.

Lahjan saatesanoina Greenpeacen maajohtaja Hanna Paulomäki totesi, että ”tehdään tavoitteista totta”. Sen jälkeen hän pyysi lupaa heittää urheiluhenkisesti paidan pääministerille. Salamavalojen räiskyessä totta kai.

Valtioneuvosto | Statsrådet

@valtioneuvosto
Pääministeri @MarinSanna vastaanotti ennen hallituspuolueiden ilmastokokouksen alkua Huuhkajien kapteenin @TimSparv tervehdyksen ja pelipaidan viestillä: ”Tämä ottelu me voitetaan.” #hiilineutraali2035

Sparvin lisäksi Huuhkaja-paitaan ovat panneet nimikirjoituksensa ”Suomen ilmastomaajoukkueen” avainpelaajista muun muassa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sekä SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

[readmore from=Sparv-Tim]

– Olen aina uskonut, että me suomalaiset voidaan tehdä jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin tehty. Me Huuhkajat näytettiin, että kaikki on mahdollista, kun on hyvä joukkuehenki ja rohkea asenne, Sparv toteaa Greenpeacen kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Samaa voittaja-asennetta tarvitaan nyt ilmastotoimissa. Se on ottelu, jota ei ole varaa hävitä.