Jalkapalloilijoiden hamstraukselle stoppi? FIFA:n sääntömuutos astumassa voimaan

© Kuva: Getty Images

FIFA:n jäsenistö antoi torstain kokouksessaan tukensa suunnitelmalle, jolla rajoitetaan seurojen mahdollisuutta pelaajien lainaamiseen.

Säännös, jonka on tarkoitus tulla asteittain voimaan ensi kauden alusta, vaikuttaa lähinnä seurajättiläisiin, joiden tapana on ollut haalia joukkoihinsa tukuittain pelaajia, ja lainata näitä sitten eteenpäin. Ehkä tunnetuin tällaisista seuroista on Valioliigan Chelsea. Sen kirjoilla olevia pelaajia on tällä hetkellä lainalla 28.

Kaudella 2020-2021 on määrä astua voimaan säännös, jolla yli 22-vuotiaita pelaajia voi kullakin seuralla olla kansainvälisesti lainalla maksimissaan kahdeksan. Kaudelle 2021-2022 rajan on tarkoitus tiukentua edelleen; silloin pelaajia lainoilla voisi olla maksimissaan kuusi.

Chelseasta lainalla olevista pelaajista tällä hetkellä 14 on yli 22-vuotiaita. Lontoolaisten toimintatapa on tunnettu, ja saldo suuri, mutta läheskään samaan se ei pysty kuin Serie A -seura Atalanta. Siltä on lainoilla jopa 55 pelaajaa, joista 37 on yli 22-vuotiaita.

Lähde: Daily Mail