Jürgen Klinsmann ehti toimia kaksi ja puoli kuukautta Hertha Berlinin päävalmentajana ennen yllättävää eroamistaan. Klinsmann otti pestin vastaan kesken kauden, muttei valmentanut Berliinissä kauden loppuun saakka.

Klinsmann kertoi itse eronneensa oltuaan tyytymätön seuraan. Nyt saksalaislehti Bild on julkistanut Klinsmannin päiväkirjan saksalaisvalmentajan ajalta Herthassa. Päiväkirjassa lukee muun muassa seuraavaa:

− Johtoportaalle pitäisi välittömästi antaa potkut. Jos niin ei tapahdu, kaikki tehdyt hyvät hankinnat muuttuvat keskiverroiksi pelaajiksi, koska jalkapallossa on yksi perussääntö: olet yhtä hyvä kuin ympäristösi on.

Lisäksi Bild paljastaa päiväkirjasta selvinneen, että Klinsmann oli ollut yhteydessä Red Bullin urheilutoimien johtajaan Ralf Rangnickiin, joka on muun muassa RB Leipzigin johtohahmoja.

Rangnick oli sanonut Klinsmannille, että projekti Berliinissä kuulostaa kyllä kiinnostavalta, muttei voisi liittyä sellaiseen seuraan, jossa on mukana Michael Preetz, joka toimii Hertha Berlinin urheilujohtajana.

Klinsmann kritisoikin erityisesti Preetziä.

− Talvivalmistelujen suunnittelu loppukautta ajatellen on ollut katastrofi, ja niistä on ollut vastuussa Michael Preetz. Seura on putoamiskamppailussa, mutta käyttäytyy kuin olisi eurooppalainen suurseura.

− Vuosien verran katastrofaalisia epäonnistumisia Michael Preetziltä kaikkiin urheilupäätöksiin liittyen. Katastrofaalista joukkueen suunnittelua.

− Seurassa on valehtelun kulttuuri, ja se on syönyt pelaajien ja Preetzin välisen luottamuksen.

Hertha Berlin on kommentoinut vuotanutta päiväkirjaa ja todennut, että Klinsmann petti seuran. Herthan mukaan Klinsmann on kirjoittanut tylyä tekstiä siitä syystä, että näyttäisi itse paremmalta seurasta eroamisensa jälkeen.

Klinsmann ehti valmentaa seuraa kymmenen peliä. Hänen alaisuudessaan Hertha Berlin voitti kolme ottelua.

Lähde: ESPN