Kerroimme aiemmin sunnuntaina, että neljä Serie A:n ottelua on jouduttu siirtämään myöhempään ajankohtaan Pohjois-Italiaan rantautuneen koronaviruksen takia. Tämä tulee mutkistamaan huomattavasti myös Italian ottelukalenteria.

Seuraavan ongelman voi aiheuttaa ensi torstain Eurooppa-liigan ottelu Internazionale-Ludogorets. Ottelun siirtäminen myöhempään ajankohtaan ei ole mahdollista, mutta ainakaan tänään Giuseppe Meazzalla ei voitu Serie A:ta pelata.

Pormestarin mukaan Milanon koulut pysyvät maanantaista alkaen suljettuina. Sekin kertoo tilanteen vakavuudesta paljon.

Erityistä päänvaivaa Serie A saa, jos Internazionale etenee pitkälle Eurooppa-liigassa ja sekä Coppa Italian loppuotteluun. Jos näin käy, olisi sunnuntailta perutulle ottelulle Inter-Sampdoria ensimmäinen vapaa päivä vasta keskiviikko 20. toukokuuta. Serie A:n päätöskierros pelataan vain neljä päivää myöhemmin.

Jo se, että toiseksi viimeisen kierroksen jälkeen joukkueilla olisi eri määrä otteluita pelattuna on erikoinen skenaario, mutta suuriin vaikeuksiin Serie A joutuu, jos ottelusiirtoja joudutaan tekemään enemmänkin.

Hyvin mielenkiintoinen on tilanne myös Serie A:n kärkiottelun Juventus-Inter suhteen. Ottelu on määrä pelata ensi sunnuntaina 1.3., eikä peliä varmasti haluta perua. Kyseessä on Inter-luotsi Antonio Conten vierailu vanhalle kotistadionilleen ja mestaruustaistelun kannalta keskeinen peli.

[readmore from=Koronavirus]

Nyt on kuitenkin mahdollista, että ottelu pelataan tyhjällä stadionilla ilman kannattajia. Päätös tehtäneen jo hyvin pian. Gazzetta dello Sport puhuu ratkaisun suhteen ”lähitunneista”.

Ludogorets-pelin suhteen vaihtoehtoja on Gazzettan mukaan tällä hetkellä kaksi. Joko sekin peli pelataan suljettujen ovien takana tai se siirretään pelattavaksi puolueettomalle kentälle. Inter voitti avausosan Bulgariassa viime torstaina 2-0.