HSV ja St.Pauli taistelevat päinvastaisista asioista Saksan Kakkosbundesliigassa. Isoveli HSV hakee pikaista paluuta parrasvaloihin sarjakakkosena ja rosoinen St.Pauli yrittää samaan aikaan parhaansa mukaan välttyä putoamiselta, sillä eroa viivan alle on vain kaksi pistettä.

Lauantaina klo 14 alkava ottelu on Viasatin selostajan Ville Kuusisen mukaan hieno aloitus jalkapallopäivään.

– Kyllähän se on niin, että ainakin itse menen tässä Joel Pohjanpalo edellä. Toivottavasti ”Danger” on avauksessa ja tekee neljä, Kuusinen nauraa SuomiFutis-sivustolle.

Näytöistä Pohjanpalon, joka pelaa HSV:ssä loppukauden lainalla emoseurastaan Bayer Leverkusenista, avauspaikan ei ainakaan luulisi olevan kiinni.

– Pakkohan Jollen on jossain vaiheessa päästä avaukseenkin. On enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että aina tapahtuu, kun ”Danger” on kehissä, selostaja muistuttaa.

HSV on Kuusisen mielestä selvä suosikki, mutta epäilee myös hieman sitä, kestääkö se henkisen paineen.

– HSV:llä on varmasti hirveät odotukset niskassa. Takaisin Bundesliigaan pitäisi päästä nopeasti, eikä paikallisvastustajalle voisi millään menettää yhtäkään pistettä. Nämä ovat mukavia lisämausteita lauantaille.

Kuusinen näkee, että HSV:n peli on ollut kaukana toivotusta, vaikka joukkue onkin sarjakakkosena kolme pistettä Bielefeldin perässä.

– Peli ei ole ollut mitään ihmeellistä. Lisää vaikeuksia on varmasti luvassa siksi, että joukkueen keskikentän ja pelinrakentelun moottori Jeremy Dudziak on sivussa ainakin pari kuukautta. Jännä nähdä, kuinka se vaikuttaa isäntiin.

Hampurin paikallisottelu HSV-St. Pauli näkyy lauantaina 22.2. klo 13.55 alkaen Viasat Urheilu -kanavalla sekä suoratoistopalvelu Viaplayssa.