Peniksen puremisesta vuosien pelikielto – vastustaja joutui tikattavaksi

© Kuva:

Monenlaista törttöilyä ja epäurheilijamaisuutta on jalkapallokentillä nähty, mutta ainakaan tämän jutun kirjoittajan mieleen ei tule toista tapausta kuin mistä ESPN keskiviikkona kirjoittaa. Ranskan amatöörisarjoissa on nimittäin langetettu peräti viiden vuoden pelikielto siitä, kun pelaaja puraisi vastustajansa penistä.

Elettiin marraskuuta 2019, kun AS Soetrichin ja SC Tervillen välisessä alasarjaottelussa syntyi nujakka. Eräs Tervillen pelaajista yritti rauhoitella torikokousta, ja tällöin Soetrichin pelaaja puraisi tätä sukukalleuksista.

Mistään pienestä näykkäisystä ei ollut kyse, sillä puraisun kohteena ollut Tervillen pelaaja joutui kentän laidalle tikattavaksi. Sukuelimeen ommeltiin kymmenen tikkiä, ja lisäksi uhrille määrättiin neljän päivän sairausloma ennen töihin paluuta.

– Keräsimme todistajanlausuntoja selvittääksemme tapahtumien kulun mahdollisimman tarkasti. Sen jälkeen annoimme kurinpitokomitean tehdä johtopäätöksensä, Emmanuel Saling kommentoi Lorraine Actulle.

Myös puraisijan seuraa Soetrichia rankaistiin 200 euron sakolla pelaajansa väkivaltaisen käytöksen takia.

Erikoista kyllä, myös puraisun kohteena ollut Tervillen pelaaja sai kesäkuuhun 2020 ulottuvan pelikiellon ”aggressiivisesta käytöksestä vastustajaa kohtaan”. ESPN ei määrittele tarkemmin, mistä hän rangaistuksensa sai. Terville sai niin ikään 200 euron sakot johtajiensa ”reaktion puutteen takia”. Lisäksi siltä vähennettiin kaksi sarjapistettä.

Saling tähdensi haastattelussaan, että nähdynkaltainen väkivalta on harvinaista ranskalaisessa amatöörijalkapalloilussa.