Ligue 1:n sarjakärki PSG pelasi sunnuntai-iltana Bordeaux’ta vastaan seitsemän maalin trilleriottelun. Pisteet jäivät lopulta Pariisiin, mutta vierasjoukkue pani nimekkäät isäntänsä todella koville.

Jo ennen pelin avausmaalia PSG sai huolia, kun se joutui vaihtamaan loukkaantuneen Thiago Silvan kentältä. 18. minuutilla tuli seuraava kylmä suihku, kun Ui-jo Hwang vei Bordeaux’n johtoon.

Kaikkiaan avausjaksolla nähtiin neljä maalia. Edinson Cavani toi uransa 200. PSG-maalilla kotijoukkueen tasoihin, Marquinhos vei PSG:n lisäajalla johtoon ja vielä lisäajan viidennellä minuutilla Pablo tasoitti 2-2:een.

B/R Football

@brfootball
Edinson Cavani becomes the first-ever player to hit 200 goals for PSG 🎯

Toisella puoliajalla PSG näytti jo menevän menojaan. Marquinhos teki illan toisen ja joukkueensa kolmannen maalin 63. minuutilla. Brassipuolustaja on pelannut PSG:ssä vuodesta 2013 lähtien, mutta kahden maalin peli oli miehelle ensimmäinen. Seuraavaksi Ranskan liigan maalipörssin jaettu kärkinimi Kylian Mbappé teki numeroiksi 4-2 vain viisi minuuttia myöhemmin.

83. minuutilla Bordeaux’n toiveet vielä heräsivät Ruben Pardon kavennusmaalin myötä, mutta lisäosumia ei nähty, vaan lopputulokseksi jäi 4-3.

Pelin lisäajalla nousi vielä punainen korttikin, eikä enempää tai vähempää kuin brassitähti Neymarille. Neymar oli saanut avausjakson lisäajalla varoituksen samasta tilanteesta Edinson Cavanin kanssa, ja taklaus Yacine Adliin johti lopulta ulosajoon.

Ulosajon myötä Neymar on pelikiellossa ensi lauantain kotipelistä Dijonia vastaan. Erikoinen lisäajan ulosajo nostatti Twitterissä nopeasti spekulaatioita siitä, ehtisikö Neymar taas tänä vuonna rakkaan siskonsa synttäreitä juhlimaan. Neymar on osallistunut sisarensa merkkipäivän viettoon lähes joka vuosi pelikiellon tai loukkaantumisen takia.

Siskon syntymäpäivä on 11. maaliskuuta, mutta tuolloin PSG pelaa Mestarien liigaa vastaan. Ehkä juhlat pidetäänkin tällä kertaa vähän etuajassa? Ja ainakin Rio de Janeiron karnevaalia vietetään tulevana viikonloppuna.

Squawka

@Squawka
Neymar has received his second red card for PSG, only Presnel Kimpembe (3) has been red carded more often in Ligue 1 for the club since he joined them.

His sister's birthday came early this year... 😬

Voitto Bordeaux’sta kasvatti PSG:n sarjajohdon 13 pisteeseen. Lähin uhkaaja Marseille koki lauantaina Nantesille 1-3 -tappion, joka katkaisi Marseillen 14 ottelua pitkän tappiottoman putken Ligue 1:ssa.

WhoScored.com

@WhoScored
Marseille's unbeaten run of 14 league matches is over.

Andre Villas-Boas' side have lost 3-1 at home to Nantes, their first defeat at the Velodrome since the first game of the season 🤯