Serie A:n kärkitaistelusta koko ajan kiihkeämpi: ”Miksi emme tavoittelisi Scudettoa?”

© Kuva: Getty Images

Serie A:ssa on meneillään jännittävin mestaruustaistelu vuosikausiin. Sunnuntai-iltapäivänä Juventus kukisti Brescian 2-0 ja jatkaa sarjan kärjessä. Kun myöhäisottelussa Lazio puolestaan käänsi tappioaseman Interiä vastaan 2-1 -voitokseen, on sarjan kärkikolmikko nyt kolmen pisteen sisällä (Juventus 57, Lazio 56, Internazionale 54). Kautta on pelaamatta vielä 14 kierrosta.

Lazion ja Interin kohtaamisessa oli vastakkain kaksi loistavaa kautta pelaavaa joukkuetta. Lazio ei ollut hävinnyt 18 otteluun, ja se oli kokenut edellisen tappionsa juuri Interiä vastaan syyskuussa. Interin tappioton putki oli puolestaan 16 pelin mittainen. Sen ainoa tappio oli tullut lokakuussa Juventusta vastaan.

Internazionale johti ottelua tauolla, kun Ashley Young teki nopean vastahyökkäyksen paluupallosta kauden ensimmäisen maalinsa. Juuri ennen taukovihellystä syntynyt maali oli myös englantilaisen ensimmäinen maali Interin peliasussa.

Kotijoukkue Lazio nousi tasoihin toisen puoliajan viidennellä minuutilla. Ciro Immobile pääsi ampumaan rankkaria jo 11. kerran tällä kaudella, ja onnistui pilkulta kymmenennen kerran. Immobile johtaa Serie A:n maalitilastoa 26 maalillaan ennen kuusi maalia vähemmän tehnyttä Cristiano Ronaldoa. Immobile on myös Euroopan Kultainen kenkä -kisan kärjessä.

Lazio käänsi pelin lopullisesti edukseen 70. minuutilla kulmapotkusta. Marcelo Brozovic siivosi vielä Adam Marusicin yrityksen maaliviivalta, mutta loistavan pelin pelannut Sergej Milinkovic-Savic latasi paluupallon verkkoon. Vauhdikas peli tarjosi lukuisia hyviä maalipaikkoja molemmille joukkueille, mutta pisteet vei sarjakakkoseksi noussut Lazio maalein 2-1.

Ottelun sankari Sergej Milinkovic-Savic painotti pelin jälkeen edelleen, että Lazion tavoitteena on ollut yltää neljän parhaan joukkoon. Nälkä kuitenkin on kasvamassa.

– Minä tein maalin, mutta ansio voitosta on koko joukkueen. On totta, mitä sanoimme muutama päivä sitten. Me olemme perhe, ja haluamme jatkaa samaan malliin, Milinkovic-Savic sanoi Sky Sport Italialle.

– Inter ei pelannut kovin hyvää avausjaksoa. Me loimme enemmän paikkoja, mutta he tekivät maalin. Tauolla kopissa sanoimme, että tämän täytyy olla meidän pelimme. Tulimme takaisin sillä asenteella, kuin peli olisi 0-0.

– Paikka Mestarien liigassa tuntuu välttämättömältä tavoitteelta (eroa sarjan viidenteen nyt 17 pistettä), mutta jos olemme lähellä kärkeä loppukaudestakin, niin miksi emme tavoittelisi myös Scudettoa, Milinkovic-Savic viittasi mestaruushaaveisiin.

Interin valmentaja Antonio Conte harmitteli joukkueensa ”pelokkuutta” johtoasemassa.

– Peliesityksemme oli hyvä. Tuloksesta en pitänyt, sillä lahjoitimme Laziolle kaksi maalia, Conte sanoi Sky Sport Italialle.

– Näissä isoissa peleissä pienet asiat ratkaisevat, ja virhemarginaalia pitää pienentää. Se on osa kasvuprosessia.  Olimme hieman naiiveja, ja poikien pitää rentoutua näissä tilanteissa.

– Olimme takaiskumaaleissa liian pehmeitä. Meillä oli tällä kaudella muitakin tilanteita, kun luovuimme pisteistä. Esimerkiksi Barcelonaa ja Borussia Dortmundia vastaan pelatut pelit olivat hallussamme, mutta lopussa kuitenkin hävisimme.

– Tauon jälkeen olimme kuin peloissamme. Sitä meidän pitää parantaa.

Lähde: Football-Italia


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!