Suomalaiselta jalkapallokansalta todellinen tyrmäys Suomen Cupin arvostukselle – ”Täyttä pelleilyä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupissa on pelattu jo runsaasti otteluita, mutta monin paikoin on vaikea aistia, että suomalainen jalkapallokausi olisi edes käynnissä.

Cupin otteluita saatetaan pelata arkipäivisin aikoihin, jolloin moni ei ole välttämättä päässyt vielä töistä. Näin ollen pelejä pelataan vähäisille yleisömäärille, eikä kilpailun televisiointikaan auta, jos kukaan ei ehdi ruudun äärelle.

Suomen Cupin arvostuksesta on käyty jälleen paljon keskustelua – lähinnä negatiivissävytteistä.

Kysyimme yli 16 000 jäsenen Jalkapallon Olohuone -ryhmältä Facebookissa, kuinka paljon sen jäsenet arvostavat Suomen Cupia. Tulokset puhuvat tylyä kieltä. Noin 44 prosenttia kyselyyn osallistuneista vastasi, ettei arvosta Suomen Cupia ”juuri ollenkaan”. Alle kaksi prosenttia vastasi arvostavansa kilpailua ”todella paljon”

Gallupin tulokset

1. En juuri ollenkaan43,8% (110 vastaajaa)

2. En kovin paljon25% (63)

3. Jonkun verran20,7% (52)

4. Melko paljon7,5% (19)

5. Todella paljon1,9% (5)

5. Mikä on Suomen Cup?0,8% (2)

– Täyttä pelleilyä koko Cup keskellä talvea ja hallissa. Missä on ne ajat, ku joku liigajengi joutui menemään jollekin pikkupaikkakunnalle pelaamaan? Ehkei voittajasta olisi epäselvyyttä, mutta sille pikkuseuralle ja niiden faneille ja pikkujunnuille kova juttu. Nykyisin olisi aivan sama kuin arvottaisiin liigajoukkueista finalistit ja pelattaisiin pelkkä finaali, kommentoi Tommi.

– Cup, tuo kilpailuista kaunein on pilattu. Yllätysmahdollisuudet menneet sarjamuodon takia, itse en seuraa lainkaan, harmittelee Kai ja jatkaa.

– Paras malli olisi niin sanottu Saksan malli. Liiga, Ykkönen ja Kakkonen mukaan arvontaan heti ensimmäiseltä kierrokselta, sitten edellisen kauden piirien omien cupien voittajat mukaan. Siellä olisi sitten porkkanaa alasarjalaisillekin.

– Olihan se aiemmin hienoa eksotiikkaa, kun pelattiin pienemmillä paikkakunnilla ja pienemmille paikkakunnille iso juttu. Toisaalta tänä päivänä taas näitä kilpailullisia pelejä jo heti talvesta, mikä taas hyvä juttu. Esimerkiksi kokeillaan nuoria pelaajia kilpailullississa peleissä. Molemmissa puolensa ja en osaa sanoa kumpi parempi. En myöskään ole vastaan, jos myöhemmin palataan vanhaan, mutta itselleni nykyinenkin käy, kun myös pienempi seura voi nousta sinne varsinaiseen Suomen Cupiin, päivittelee Jussi.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.