Tätä listaa lukiessa voi vain hämmästellä – Erling Braut Håland pelkkä jäävuoren huippu Borussia Dortmundin täysosumissa

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailma on viime päivinä haukkonut henkeään, seurattaessa Erling Braut Hålandin etenemistä. Paris Saint-Germainia vastaan nähty spurtti on poikinut meemejä, eikä esiintyminen Borussia Dortmund -siirron jälkeen ole muutenkaan jättänyt sijaa muulle kuin ylistykselle.

Norjalaisen siirto RB Salzburgista maksoi Dortmundille Transfermarktin mukaan 20 miljoonaa euroa, mikä täysin ylikuumentuneilla nykymarkkinoilla on verrattain pieni summa.

Bundesliigan mahtitaho on kuitenkin tehnyt niin urheilullisesti, kuin varsinkin taloudellisesti, jopa vielä onnistuneempia kauppoja viime vuosien saatossa.

Oheisen listan toiseksi kallein hankinta, Marco Reus on edelleen keltaisten kirjoilla. Kolmanneksi kallein, 15 miljoonaa euroa Dortmundille maksanut Ousmane Dembélé puolestaan kaupattiin vuotta hankinnan jälkeen Barcelonaan; myyntisumma 125 miljoonaa euroa. Pierre-Emerick Aubameyang tuli Saint-Étiennestä 13 miljoonalla – ja siirtyi viittä vuotta myöhemmin Arsenaliin lähes 64 miljoonan kaupassa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.