Ranskalaisjätti PSG johtaa Ligue 1:tä nyt 12 pisteen erolla sarjakakkoseen Marseilleen. PSG koki edellisen tappionsa missään kilpailussa 1. marraskuuta. Sen jälkeen pelatut pelit ovat tuoneet 17 voittoa ja kaksi tasapeliä.

Tuoreimman voittonsa PSG otti lauantaina, kun se rökitti kotikentällään Montpellierin maalein 5-0. Joukkueen tähtipelaajiin kuuluva Neymar jäi tällä kertaa maaleitta, mutta tilastoihin brasilialainen pääsi maalisyötön ja varoituksen kautta. Varoitus oli kuitenkin erittäin poikkeuksellinen.

Pelattiin pelin 38. minuuttia, kun Neymar kikkaili PSG:n hyökkäyspäässä kulmalipun tuntumassa. Ahdistelemassa oli kaksi puolustajaa, ja Neymar päätti yrittää niin sanottua ”Rainbow flickiä”, eli ottaa pallon jalkojensa väliin ja vempauttaa sen puolustajien yli. Pallo kuitenkin kimposi puolustajan rintakehästä yli sivurajan.

Tämä ei 33-vuotiaan erotuomarin Jerome Brisardin pirtaan sopinut. Oikeudenjakaja otti Neymarin puhutteluun ja päätti nostaa tälle varoituksen ilmeisesti vastustajan kunnioittamattomuuden takia. PSG johti tässä vaiheessa peliä 1-0 ja pelasi yhden miehen ylivoimalla.

Neymar ei varoitusta ymmärtänyt alkuunkaan, ja hakeutui tauolla pukukoppikäytävällä tuomarin läheisyyteen. Sananvaihto ei kestänyt kauaa, sillä Neymarin pelikaverit tekivät parhaansa rauhoitellakseen häntä.

– Minä vain pelaan jalkapalloa ja hän antaa minulle keltaisen kortin, Neymar huusi tuomarille portugaliksi Goalin mukaan, ja pyysi pelikaveriltaan Marco Verrattilta tukea näkemykselleen.

– Kerro tuomarille, ettei hän varoittaa minua tuosta.

Tämän jälkeen Brisard kehotti Neymaria puhumaan hänelle ranskaa, ja tukkansa vaaleanpunaiseksi värjännyt taituri mutisi matkalla pukukoppiin: ”Paskat puhun ranskaa…!”

Neymar toisti ”Minä vain pelaan jalkapalloa” -viestinsä myös Instagram-tilillään. Postaus on saanut tämän jutun julkaisuhetkeen mennessä yli 3,2 miljoonaa tykkäystä.

 

View this post on Instagram

 

I just play football 🤷🏽‍♂️⚽️

A post shared by ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

Neymar oli ennen lauantain peliä seitsemän ottelun maaliputkessa. Neymar täyttää keskiviikkona 28 vuotta ja on ollut sosiaalisessa mediassa viikonloppuna esillä myös vietettyään perinteisen näyttävästi syntymäpäiväjuhliaan.