Newcastle eteni tiistaina FA Cupissa jatkoon, kun se voitti Oxford Unitedin 3-2 neljännen kierroksen uusintaottelussa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 14 vuoteen, kun Newcastle on selvinnyt FA Cupissa viidennelle kierrokselle. Tiistai-illan voittomaalista vastasi Allan Saint-Maximin, joka ohitti jatkoajan jälkimmäisellä puoliskolla kaksi Oxfordin puolustajaa ennen kuin tykitti komean kudin sisään.

Eräs kannattaja riehaantui Saint-Maximin unelmamaalista ja Newcastlen jatkopaikasta siinä määrin, että häntä etsitään tällä hetkellä poliisin toimesta.

Saint-Maximin tuulettaessa maaliaan, televisiolähetyksessä näkyi vahingossa Newcastlen miespuolinen kannattaja, joka kaivoi sukupuolielimensä housuistaan ja rupesi vatkaamaan niitä katsomossa. Sosiaalisessa mediassa hänet on nimetty ”helikopterimieheksi” ja ”tuulimyllymieheksi”.

Kyseisen pätkän näki myös voittomaalin tehnyt Saint-Maximin, joka vitsaili tapauksesta Twitter-tilillään.

Allan Saint-Maximin

@asaintmaximin
Me after seeing the helicopter celebration 🚁 🚁🚁

Hauskanpitoon yhtyi myös Newcastlen seuraavan kierroksen vastustaja West Bromwich Albion, joka ilmoitti, että sen kotistadion on ”tuulimyllyistä vapaa alue”.

Newcastlen mielestä tapaus ei ollut kuitenkaan järin huvittava. Seuran edustaja kertoi keskiviikkona Chronicle Livelle, että Newcastle auttaa poliisia, jotta kyseinen kannattaja saadaan tunnistettua.

– Me olemme tietoisia kuvamateriaalista, josta näkyy kannattajan selkeästi sopimaton käytös tiistai-illan ottelussa.

– Poliisi on pyytänyt meitä auttamaan kyseisen kannattajan tunnistamisessa ja me tarjoamme poliisille täyden tukemme.