Argentiinan futisliitolta uljas motivaatiovideo koronaviruskamppailuun – ”Kukaan ei voita mestaruutta yksin”

© Kuva: Getty Images
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

COVID-19-pandemia on levinnyt käytännössä kaikkiin maailman kolkkiin. Argentiinassa koronavirus oli vaatinut maanantaiaamuun mennessä 20 ihmisen hengen ja osaan maata oli asetettu ulkonaliikkumiskielto.

Jos yhdistää koronavirus kansaa, niin samaa voi sanoa varsinkin Argentiinassa myös jalkapallosta. Kaksinkertaisen maailmanmestarin jalkapalloliitto AFA julkisti Twitterissä herkistävän videon, jossa kehotetaan jalkapallon kautta ihmisiä pysymään kodeissaan ja kunnioittavan turvallisia etäisyyksiä. Viruspandemian taltuttua on taas aika lämpimien kohtaamisten jalkapallon parissa.

Tällaisen viestin video välitti Argentiinan kansalaisille:

– Kukaan ei voita mestaruutta yksin. Ei edes Diego (Maradona) vuonna 1986. Ilman tätä ”Burrun” (Jorge Burruchaga) maalia hän ei olisi nostanut pokaalia. Vai mitä?

– Nyt pelaamme historiamme tärkeintä ottelua. Argentiina tarvitsee sinua voittaakseen sen. Anna siksi pallo kapteeneille, jotka sopivat jo asioista. Kunnioita etäisyyttä (videolla näkyy muurin paikka vapaaapotkussa), äläkä säntäile sinne tänne.

– Jos jäät paitsioon, voit maksaa joukkueellesi voiton. Katso niitä ihmisiä, jotka luottavat sinuun. Älkää menkö kaikki ylös (videolla kuvaa täydestä bussista). Levittäkää peliä ja tuulettakaa aina kun voitte.

– Vaikka vastustaja vaikuttaakin näkymättömältä, se käy todella vaarallisesti hyökkäykseen. No niin Argentiina, tämän pelin me voitamme pelaamalla joukkueena. Sillä tämä maa on vahvempi kuin yksikään pandemia. Sen jälkeen voimme taas kohdata toisemme kentällä tai missä tahansa muualla.

Jos allaoleva twiitti ei näy, sen voi katsoa myös tämän linkin takaa.

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!