Yhdysvaltalainen viihdesivusto Ranker kysyi viime viikonloppuna kävijöiltään, kuka oli 1990-luvun paras jalkapalloilija.

Listan ykkösenä on kirjoitushetkellä odotetusti argentiinalaislegenda Diego Maradona, joka on saanut 4272 ääntä puolesta ja 1615 ääntä vastaan.

150 pelaajan listalle on mahtunut mukaan myös kuusi suomalaista, mutta heidän sijoituksensa saattavat tulla hieman yllätyksenä. 50 parhaan joukossa ovat Jari Rantanen (27.), Antti Pohja (29.), Antti Sumiala (30.), Kari Laukkanen (31.) ja Mixu Paatelainen (36.). Suomalaisten väliltä löytyvät Edgar Davids, Oliver Bierhoff, Abedi Pele, Laurent Blanc ja Carlos Valderrama.

Listalle päässyt Pohja vitsaili äänestystuloksesta sosiaalisessa mediassa.

– Eihän se futisurani niin keskinkertainen ollutkaan. Ei mitään TOP 10 -kamaa, mutta kolmenkympin sakkiin maailmassa on aika jees. Ja tämä on sitten totuus.

Antti Pohja🪣

@APohja
#perskeles eihän se futisurani niin keskinkertainen ollutkaan. Ei mitään TOP 10 -kamaa, mutta kolmenkympin sakkiin maailmassa on aika jees. Ja tämä on sitten totuus.

Suomen Pöllöliitto

@FinPolloliitto
Toimistolla keitetään kakkukahveja. Viisi suomalaispelaajaa on yltänyt arvostetun SPORTbiblen äänestyksessä 50 maailman parhaan 90-luvun jalkapalloilijan joukkoon:
Mixu Paatelainen (37.)
Kari Laukkanen (31.)
Antti Sumiala (30.)
Antti Pohja (@APohja) (28.)
Jari Rantanen (27.)

⚽

Vuoden 1995 Mestarien liigan voittaja ja yhdeksän kertaa Suomen vuoden jalkapalloilijaksi valittu Jari Litmanen taas löytyy vasta 76. sijalta. Litmanen on ollut sivuston kyselyissä myös 1958. kaikkien aikojen urheilijan sekä 78. Liverpoolin kaikkien aikojen pelaajan äänestyksissä.

Suomalaisten taakse kyselyssä ovat jääneet muun muassa Roger Milla, Marco van Basten ja Paolo Maldini.

Useat listan pelaajat kärkikymmenikköä lukuunottamatta ovat saaneet enemmän ääniä vastaan kuin puolesta.