Hoffenheim-pomo Dietmar Hoppia herjattiin entistäkin luovemmin – ”Pyydämme anteeksi huorilta”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Saksalaisen jalkapalloilun viime päivien ykköspuheenaihe on ollut Hoffenheimin omistajaan Dietmar Hoppiin kohdistetut loukkaukset, ja toimenpiteet, joilla niihin aiotaan puuttua. Kierrokset alkoivat kiihtyä toden teolla ottelussa Hoffenheim-Bayern München, jossa Bayern-ultrat nostivat esille isoja Hoppia pilkkaavia lakanoita. Hoppia nimitettiin muun muassa ”huoranpenikaksi” (saksaksi ”Hurensohn”).

Myöhemmin Hopp-pilkka laajeni myös muihin otteluihin ja Saksan alemmillekin sarjatasoille. Saksan jalkapalloliito DFB alkoikin harkita kovempia sanktioita, mikäli seurapomoon kohdistettu solvauskampanja jatkuisi.

Lauantaina Hoffenheim pelasi vieraskentällä Schalkea vastaan, eikä Gelsenkirchenissä otettu varoituksista kuuleviin korviin. Schalken fanit nostivat katsomosta Hoppia pilkkaavia bannereita esiin niin ennen peliä kuin pelin aikanakin, ja tällä kertaa entistäkin luovemmin sanankääntein.

– Me pyydämme anteeksi kaikilta huorilta, jotka olemme yhdistäneet herra Hoppiin, bannerissa luki.

Schalke 04 oli varoittanut jo ennen peliä kannattajia siitä, ettei Hoppia kohtaan esitettyjä solvauksia tultaisi suvaitsemaan. ”Kuninkaansinisten” fanit eivät jääneet ukaasin edessä sanattomiksi, sillä jo ennen edellämainittua ”huorabanneria” esille nostettiin seuraava teksti:

– CT – Silloin afrikkalaiset lopettaisivat puiden kaatamisen ja lasten tekemisen, kun on pimeää. S04, emme hyväksy vähättelyä.

Bannerilla viitattiin Schalken puheenjohtaja Clemens Tönniesin elokuisiin rasistisina pidettyihin lausuntoihin, joista nousi Saksassa suuri kohu. Tönnies jätti pestinsä tilapäisesti kolmen kuukauden ajaksi kritiikin takia, mutta ei saanut ikinä Saksan jalkapalloliitolta rangaistusta puheistaan.

Schalke-fanit olivat olleet ahkerina, sillä bannereita löytyi takataskusta enemmänkin. Yhdessä luki ”Teidän ongelmanne on tähtäinkuva (toim. huom. viitaten kuviin, joissa Hoppin kasvojen päälle on piirretty aseen tähtäin), meidän ongelmamme on huoranpenikka”.

Toinen teksti puolestaan julisti: ”Olipa kyseessä Tönnies tai Hopp, miljardöörit eivät ole suojelua kaipaava vähemmistö”.

Lisäksi katsomosta laulettiin chantteja ”jalkapallomafia DFB” sekä ”Te rikotte urheilulajimme”. Erotuomari Sven Jablonski ei kuitenkaan katsonut missään vaiheessa aiheelliseksi keskeyttää ottelua.

Upporikas Dietmar Hopp loi miljardiomaisuutensa ohjelmistoyhtiö SAP:n avulla. Kun hän alkoi rahoittaa Hoffenheimia, seura pelasi vielä Saksan viidennellä sarjatasolla. Hopp itse pelasi vuonna 1899 perustetun Hoffenheimin juniorijoukkueissa aikanaan.

Osa Hoppiin kohdistetusta kritiikistä johtuu miehen ”kummisetäimagosta”, jota Saksassa – jossa on vallalla seurojen jäsenomistusta painottava ”50+1 -pykälä” – ei hyvällä katsota. Vähintään yhtä tärkeä on kuitenkin myös DFB:n Borussia Dortmundin kannattajille langettama kollektiivirangaistus.

Jotkut Dortmundin fanit herjasivat Hoppia taannoin nyt nähtyyn alatyyliin, ja jalkapalloliitto määräsi sen johdosta kaikille Dortmund-faneille katsomokiellon Hoffenheimin kotikentällä Sinsheimissa pelattaviin vierasotteluihin. Saksassa vieraspeleihin matkustaminen on erittäin iso ja merkittävä juttu, eikä kollektiivirangaistusta katsottu hyvällä. Tämä tehtiin selväksi myös solidaarisessa plakaatissa, joka näkyy tämän jutun kuvatekstissä.

Ottelussa Schalke-Hoffenheim päädyttiin 1-1 -tasanumeroihin.

Lähde: Sport1


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!