HS: Jesse Joroselta luova ratkaisu koronakaranteenissa: ”Hölkkäsin terassillani tunnin”

© Kuva: Getty Images

Jos on Suomi poikkeustilassa koronaviruspandemian vuoksi, niin vielä paljon vakavampi tilanne on Italiassa. Italia on ollut jo jonkin aikaa pandemian polttopisteessä ja virukseen menehtyneiden määrä on jo pitkään ollut nelinumeroinen.

Italian sisällä kenties pahin tilanne on juuri nyt Lombardian maakunnassa ja Brescian kaupungissa. Sitä kautta asia koskettaa suoraan myös kahta Huuhkajien pelaajaa, Brescian Serie A-joukkueeseen kuuluvia Jesse Jorosta ja Simon Skrabbia.

Helsingin Sanomien mukaan Bresciassa rekisteröitiin tiistaina 382 uutta koronavirustartuntaa. Yhden päivän aikana korona vaati Bresciassa 68 ihmisen hengen. Kaikkiaan tartuntoja on rekisteröity Bresciassa 3 300 ja kuolemantapauksia 387. HS:n koko juttu löytyy täältä.

Brescian viimeisimmät harjoitukset olivat viime viikon maanantaina 9. maaliskuuta. Seuraavana päivänä karanteenialue laajennettiin Italiassa koko maan kattavaksi. Karanteeni koskee luonnollisesti myös koko Brescian joukkuetta. Espanjalaisen Sportin mukaan kaksi Brescian joukkueeseen kuuluvaa henkilöä (ei välttämättä pelaajaa) on saanut koronavirustartunnan.

– (Viime viikon) Tiistai oli vielä melko normaali päivä. Pääsin liikkumaan erikoisluvalla. Kaupungin rajojen ulkopuolelle ei päässyt, mutta harjoituskeskukseen pääsin, Jesse Joronen kertoo nopeista käänteistä Helsingin Sanomille.

Pelaajia päästettiin tuolloin kuntosalille porrastetusti saliharjoituksia tekemään. Joronen uskoo kaikkien käyttäneen painoja desinfioiduin käsin. Nyt jokaisen pelaajan on kuitenkin ollut pakko luopua saliharjoittelustakin, ja Joronenkin pitää kuntoaan yllä luovasti oman kotinsa terassilla.

MUISTA: SuomiFutis seuraa aktiivisesti koronaviruspandemian kehitystä ja sen vaikutuksia jalkapalloiluun.

– Ulkona ei saa huvin vuoksi hölkkäillä, joten hölkkäilin torstaina terassillani tunnin ajan kuluttaakseni energiaa. Neljä metriä kertaa seitsemän metriä. Aikamoista siksakkia sai juosta. En laskenut metrejä, mutta tunnin juoksin, suomalaisvahti kertoo poikkeuksellista treenimetodistaan.

Kaupassa ja apteekissa Bresciassakin saa edelleen käydä, mutta muu liikkuminen on sallittua vain erityisluvalla. Joronenkaan ei ole asunnostaan viime lauantain jälkeen poistunut.

– Talostani ei näe naapuriin. Vastapäätä on talousrikospoliisin toimisto. Siellä ei ole kauheasti mitään tällä hetkellä. Täällä on kevät tulossa, ja lintujen ääni kuuluu selkeästi, kun ei ole ihmisiä liikkeellä, Joronen kertoo muuttuneesta arjestaan.

– Joillekin eristäytyminen voi olla rankkaa tai tylsää. Eihän tämä maailman paras tunne ole, mutta ei se ole syy olla ahdistunut. Totta kai kaikki käsittelevät sitä omalla tavallaan. Sen sijaan, että mietitään, miltä tämä tuntuu, pitää ajatella, että se on nyt tarpeellista.

– Tuoreita elintarvikkeita hain viimeksi (viime viikon) torstaina, ja todennäköisesti jossain vaiheessa tätä viikkoa käyn hankkimassa lisää niitä.

Kauppajonot ovat siirtyneet kaupan ulkopuolelle, sillä markettiin päästetään vain rajallinen määrä ihmisiä kerrallaan. Yksin asuva Joronen on toistaiseksi kuitenkin keksinyt luovia ratkaisuja treenaamiseen ja virkeänä pysymiseen.

– Treenaan joka päivä vähintään kaksi ja puoli tuntia terassilla. Minulla on painoja kotona ja hyppynaruja. Treenaamisen suhteen olen erittäin luova.

– Minulla on mielenkiintoa treenaamista ja ihmisen suorituskykyä kohtaan. Keksin kyllä tekemistä ja pidän itseäni erittäin hyvässä kunnossa sitä hetkeä varten, kun tämä tilanne jossain vaiheessa loppuu.

– Olen katsonut paljon sarjoja, jutellut ystävieni ja läheisteni kanssa ja lukenut kirjoja. Tällä hetkellä luen uudelleen Linnunradan käsikirja liftareille -kirjaa, jota on hyvä lukea aikoina, kun eksistentiaalinen paine on kova, koska se on hauska.

Koronavirustilanne ei ole akuutti vain Bresciassa, vaan tartuntoja on myös muun muassa Juventuksen ja Sampdorian leireissä. Sportin mukaan Fiorentinan omistaja Rocco Commisso ilmoitti, että seuran sisällä on kymmenen positiivista virusdiagnoosia. Sairastuneista kolme on pelaajia: Patrick CutroneGerman Pezzella ja Dusan Vlahovic. Kolme seuran jäsentä on sairaalahoidossa.

– Tilanne pahenee Fiorentinassa. Kolme valmentajaamme tai lääkäriämme on sairaalassa, ja muita koronavirustartunnan saaneita on kodeissaan, Commisso kertoi Sky Sport Italialle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.