Jürgen Klopp raivostui, kun Atlético Madrid ei pelannut ”kunnon jalkapalloa” – Diego Simeone myönsi vierasmaalisäännön epäreiluuden: ”Se on väärin”

© Kuva: Getty Images

Hallitseva mestari Liverpool on lyöty! Atlético Madrid teki suorastaan sensaatiomaisen tempun keskiviikkoiltana, kun se nousi jatkoajalla jo maalin takaa-ajoasemasta voittoon, lue lisää tästä. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei tällä kertaa juuri hymyillyt ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Klopp oli suorastaan tuskastunut Atléticon pelityyliin. Diego Simeone teki jälleen kerran yksittäiseen euro-otteluun loistavan pelisuunnittelman, vaikkakin Liverpoolin johtomaali jatkoajalla näytti jo ratkaisevalta. Lopulta Liverpool-vahti Adrián teki ison virheen, ja Atlético käytti tilaisuutensa puolustettuaan läpi ottelun todella suurella sydämellä.

– On niin vaikea pelata sellaista joukkuetta vastaan. En ymmärrä miksi he pelaavat tuollaista jalkapalloa siihen nähden, miten laadukas materiaali heillä on. He pystyisivät pelaamaan kunnon jalkapalloa, mutta he makaavat syvällä ja tekevät vastahyökkäyksiä, Klopp räyhäsi ottelun jälkeen.

Liverpool kieltämättä hallitsi pelin kulkua lähes täydellisesti aina Roberto Firminon osumaan saakka. Varsinkin toisella puoliajalla Liverpoolin kone pääsi käyntiin. Atlético joutui vetäytymään todella alas ja puolustajat peittivät laukauksia minkä kerkesivät. Lisäksi Jan Oblak pelasi loistavan ottelun madridilaisten maalilla.

– Tajuan nyt, että olen todella huono häviäjä. Pelaajani tekivät kaiken niin hyvin pelatessaan maailmanluokan pelaajia vastaan, jotka puolustivat kahdella neljän miehen linjalla.

– Suurin virheemme oli se, että emme onnistuneet tekemään toista maaliamme viittä minuuttia aikaisemmin. Teimme sen jatkoajalla emmekä varsinaisella peliajalla, Klopp totesi.

Marcos Llorenten kaksi maalia jatkoajalla olivat lopulta liikaa, jopa Anfieldilla. Varsinkin, kun Atlético sai tärkeät vierasmaalit. Atléticon päävalmentaja Diego Simeone myönsi, että vierasmaalisääntö oli heidän puolellaan.

– Meillä oli 30 minuuttia enemmän aikaa tehdä vierasmaali, ja Liverpool ei tehnyt. Se ei ole reilua. Sääntö suosi meitä, mutta se saattaa olla meitä vastaan vielä tulevaisuudessa. Liverpoolilla oli puoli tuntia vähemmän aikaa tehdä vierasmaali. Se on väärin, Simeone sanoi rehdisti.

Simeone antoi myös kehut sankareilleen, Oblakille ja Llorentelle.

– Llorente mullisti koko joukkueen. Olen todella onnellinen koko joukkueen ja seuran puolesta. Aivan kuten Lionel Messi ratkaisee pelejä hyökkäyspäässä, Oblak tekee saman puolustuspäässä, Simeone kehui.