Juventuksen urheilujohtaja uskoo jalkapallon ottavan lähitulevaisuudessa mallia NBA:sta

© Kuva: Getty Images
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Juventuksen urheilutoimenjohtaja Fabio Paratici uskoo, että jalkapallon pelaajamarkkinoilla nähdään lähitulevaisuudessa koronaviruksen takia enemmän koripallon NBA:sta tuttuja vaihtokauppoja.

Koronaviruksen aiheuttamat sarjatauot ovat iskeneet lujaa jalkapalloseurojen rahakirstuihin. Moni epäilee tämän johtavan siihen, että jalkapallossa ei ainakaan hetkeen nähdä useiden kymmenien tai yli sadan miljoonan euron siirtoja, joihin on viime vuosina totuttu.

Yhdysvaltojen NBA:ssa pelaajat liikkuvat joukkueesta toiseen vaihtokaupoissa tai vapaina agentteina. Paratici odottaa samanlaisen toimintatavan rantautuvan nyt myös entistä enemmän jalkapalloon.

– Tulemme näkemään paljon vaihtokauppoja. Tämä tilanne tuo jalkapallon lähemmäksi NBA:ta, kommentoi Paratici Tuttosportille.

– Todennäköisesti jotkut seurat, esimerkiksi saksalaiset, voivat hyötyä tästä yleisestä kriisitilanteesta, koska Saksan talous on vakaammalla pohjalla kuin muissa maissa.

Viime kesänä jalkapallossa nähtiin kolme yli sadan miljoonan euron pelaajakauppaa, kun Eden Hazard siirtyi Chelseasta Real Madridiin (€100m), Antoine Griezmann Atlético Madridista Barcelonaan (€120m) ja João Félix Benficasta Atlético Madridiin (€126m).

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!