Juventus-pomo jyrähti: ”Onko oikein, että Atalanta pelaa Mestarien liigaa?”

© Kuva: Getty Images

Serie A:n viime kauden yllättäjä Atalanta on lähellä edetä Mestarien liigassa jo puolivälieriin. Atalanta voitti neljännesvälierien avausosassa Valencian 4-1, ja lähtee hyvistä asetelmista Espanjassa pelattavaan toiseen osaotteluun.

Juventuksen sekä Euroopan seurajoukkuejärjestön ECA:n puheenjohtaja Andrea Agnelli on kuitenkin sitä mieltä, ettei Atalantan tulisi edes olla mukana koko Mestarien Liigassa. Agnelli kertoi näkemyksistään Lontoossa FT Business of Football Summitissa.

– Siitä pitäisi käydä keskustelua, voiko jokin joukkue päästä kilpailuihin automaattisesti mukaan vain siksi, koska se on osa suurta maata, Agnelli totesi.

– Kunnioitan suuresti Atalantaa, mutta he pääsivät Mestarien liigaan ilman kansainvälistä historiaa, vain yhden hyvän kauden jälkeen. Onko se oikeudenmukaista?

Se, että Agnelli haluaa perinteisille, voitokkaan historian omaaville suurseuroille lisää etuja ei sinänsä yllätä, sillä hän on myös tekeillä olevan uuden ”Superliigan” merkittävin puhemies ja nokkamies. Jos Superliiga toteutuu, muuttuisi nykymuotoinen Mestarien liiga entistäkin enemmän pelkkien jättiseurojen suljetuksi sarjaksi.

– Ajatellaan vaikkapa AS Romaa. Roma onnistui viime vuosina parantamaan Italian asemaa UEFA:n rankingissa, mutta se putosi Mestarien liigasta yhden huonon kauden jälkeen ja sai kokea sen taloudelliset seuraukset. Sijoituksia on suojeltava, Agnelli jatkoi.

Tällä hetkellä Atalanta on Serie A:ssa neljäntenä ja menossa Mestarien liigaan myös ensi kaudeksi. Ottelun enemmän pelannut AS Roma on viides, kolme pistettä Atalantaa vähemmän keränneenä.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.