Liverpoolin legendapelaaja ei ymmärrä yhtä asiaa Messin ja Ronaldon vertailussa: ”Se on vain tyhmää, kerrassaan typerää”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin legendapuolustajan Jamie Carragherin mukaan lajin supertähtiä Lionel Messiä ja Cristiano Ronaldoa ei ole mielekästä verrata sillä pohjalla, että Messi, 32, on viettänyt koko ammattilaisuransa yhdessä seurassa ja Ronaldo, 35, pelaa parhaillaan uransa neljännessä joukkueessa.

Messi on pelannut Barcelonan organisaatiossa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2001 lähtien. Ronaldo aloitti uransa Sporting Lissabonissa, josta hänen matkansa on jatkunut Manchester Unitedin ja Real Madridin kautta Juventukseen.

Kaksikko on kilpaillut keskenään maailman parhaan pelaajan tittelistä yli vuosikymmenen ajan, ja heillä molemmilla on omat kannattajakuntansa, jotka puolustavat omaa idoliaan hautaan asti.

Ronaldon puolustajat ovat perustelleet portugalilaistähden ylivertaisuutta muun muassa sillä, että hän on niittänyt menestystä useissa eri maissa ja seuroissa, kun taas argentiinalainen Messi on voittanut pystinsä yhdessä ja samassa seurassa, eikä ole kokeillut siipiään Barcelonan ulkopuolella.

Carragherin mielestä moinen asettelu ei ole alkuunkaan vedenpitävä argumentti.

– Se on vain tyhmää, kerrassaan typerää, kommentoi Carragher CaughtOffsiden haastattelussa.

– Hän [Messi] pelaa huippuseurassa, hän on paras pelaaja siellä, hän on paras pelaaja Euroopassa.

Jamie Carragher kohtasi omalla pelaajaurallaan Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon yhteensä 13 kertaa. Voittavana osapuolena hän oli neljästi. Kuva: Getty Images

– Parhaat pelaajat onnistuvat parhaita vastaan isoimmilla näyttämöillä, ja niin hän on tehnytkin, joten en oikeastaan kuuntele muita mielipiteitä. Kaikkia kunnia Ronaldolle, mutta se ei ole asia, josta Messiä tulisi kritisoida.

Carragher uskoo, että Ronaldo on vaihtanut seuroja osittain juuri siitä syystä, että erottuisi jotenkin Messistä.

– Veikkaan hänen tietävän, että hänen on aina nähty olevan juuri ja juuri Messin takana. Uskon, että Ronaldo on varsin fiksu.

– Hän voi sanoa, että ”Olen voittanut tässä ja tässä maassa ja ollut paras maalintekijä kaikissa näissä maissa”. Uskon myös, että hän tekee päinvastoin kuin Messi yrittääkseen näyttäytyä hieman erilaisessa valossa.

– En minä ajattele, että Franco Baresi ja Paolo Maldini olisivat olleet yhtään huonompia puolustajia sen takia, että he eivät ikinä lähteneet AC Milanista, joten sama koskee kohdallani myös Lionel Messiä ja Barcelonaa. Miksi kukaan haluaisi lähteä Barcelonasta?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.