Lukas Hradecky sanoi podcastissa mielipiteensä pelaajien raha-asioista – Saksassa tilanne täysin eri kuin Suomessa: ”Pelaajat on h****tin etuoikeutettuja”

© Kuva: Getty Images
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Saksalaisessa jalkapallossa on nähty vaikeina koronaviruspandemian aikoina upeaa yhteisöllisyyttä. Tällä viikolla uutisoitiin, että Bayern München, Borussia Dortmund, Leipzig ja Bayer Leverkusen antavat Bundesliigassa ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaaville seuroille tueksi yhteensä 20 miljoonaa euroa.

Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky kertoi tuoreessa Bundes-Luke -podcastissa, että pelaajat saattavat leikata omista palkoistaan yhteisen hyvän vuoksi.

– Keskusteluja on ollut. Pelaajat on mielestäni helvetin etuoikeutteuja. Saamme niin paljon palkkaa, että se on välillä liikaakiin. Seuramme auttoivat muita, joten uskon että kaikilta löytyy yhteistyökykyä auttaa myös seuraa. Jos me ei pelatakaan, niin ei me tarvita palkkaakaan, Hradecky uumoili podcastissa.

Suomessa tilanne on toisenlainen. Pelaajien palkkataso ei kestä missään määrin kansainvälistä vertailua ja pelaajille voi tulla koronan vuoksi jopa vaikeuksia elättää itsensä. Hradecky sanoi suoraan, että Suomella olisi roimasti parannettavaa urheilijoiden palkkaturvan suhteen.

– Ei se voi olla niin, että urheilijalla heikompi turva kuin kenelläkään muulla. Esimerkiksi seuran lääkärillä. Ja sanon tämän tietysti väheksymättä kenenkään työtä, kassari painotti.

Bundes-Luke -podcast

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!