Koronavirus on halvaannuttanut maailmaa. Viruksen vaikutukset näkyvät myös globaalissa jalkapallossa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva piti UEFA:n päätöstä siirtää EM-kisoja ainoana oikeana ratkaisuna.

Jalkapallo on tällä hetkellä ympäri maailmaa tauolla. EM-kisat siirrettiin kesälle 2021. Palloliitto keskeytti kaiken kilpailutoimintansa jo viime viikolla koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Kanervan mukaan jalkapallo on nyt pieni asia.

– Ikävä tilanne, mikä maailmassa on. Se koskettaa kaikkia ihmisiä ja myös urheiluelämää. Tärkeää on nyt se, että tehdään yhdessä kaikki toimenpiteet, jotta epidemia saadaan lannistettua. Meidän kohdalla se tarkoittaa sitä, että kisat siirtyvät, Kanerva totesi keskiviikkona pidetyssä Palloliiton etätiedotustilaisuudessa.

Jalkapallon kannalta koronaviruksen taltuttaminen tarkoittaa ikäviä asioita, kun sarjat on keskeytetty. Ne ovat kuitenkin välttämättömiä tekoja. Kanerva ei osannut kuvitellakaan vielä kolme viikkoa sitten, mitä tuleman pitää. Tuskin osasi moni muukaan.

– Vielä kolme viikkoa sitten itsekin ajattelin, että toimintaa voitaisiin jatkaa normaalisti, mutta tilanne on eskaloitunut aika nopeasti. UEFA on tehnyt ihan oikeita ja tärkeitä päätöksiä. Sen mukaan eletään, Kanerva huomautti.

EM-kisat pelataan kesällä 2021. UEFA:n pöydällä oli vaihtoehtona myös se, että EM-kisat olisi siirretty joulukuuhun 2020. Kanervan mukaan kisojen siirtäminen vuodella oli parempi ratkaisu.

– Joulukuuhun siirtäminen olisi tuonut tietynlaisia ongelmia kisoihin valmistautumisen suhteen. Tämä oli mielestäni fiksuin ratkaisu.