Veikkausliigakausi potkaistaan käyntiin huhtikuun sijasta kesäkuussa koronaviruksen vuoksi.

Kaikki eurooppalaiset jalkapallosarjat ovat tauolla toistaiseksi äkillisesti levinneen koronaviruksen seurauksena.

HJK OY:n toimitusjohtaja ja Euroopan seurajoukkueiden liiton ECA:n hallitukseen kuuluva Aki Riihilahti oli torstai-iltana Viaplay Sport LIVE:n haastateltavana. Riihilahti kertoi haastattelussa muun muassa mielipiteensä siitä, miten kauden alun siirtäminen huhtikuulta kesäkuulle vaikuttaa suomalaiseen seurajalkapalloiluun.

– Suomalainen jalkapallotoiminta on hyvin kytkeytynyttä kansainväliseen jalkapalloon ja suuri osa rahoistamme tulee sieltä. Suomalaisilla seuroilla on hieman parempi tilanne kuin muilla eurooppalaisilla seuroilla.

– Se on ihan selvä asia, että jos Veikkausliiga päättyy lokakuussa ja ensimmäiset ottelut pelataan aikaisintaan kesäkuussa, niin kahdeksan kuukautta ilman otteluita on tosi haastavaa kassan ja liiketoiminnan kannalta monelle. Kaikilla on pelaaja- ja valmentajakulut, joten kyllähän tässä on selvä kassahaaste.

– Tällä tilanteella on valtavat merkitykset ja uskon, että kestää pitkään, että tilanne stabiloituu. Suomi on hieman paremmassa asemassa moniin muihin maihin nähden, mutta ei täälläkään tästä päästä helpolla.