Miten Veikkausliigan kauden alun siirtäminen vaikuttaa seuroihin? – Aki Riihilahti: ”Ei täälläkään siitä päästä helpolla”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakausi potkaistaan käyntiin huhtikuun sijasta kesäkuussa koronaviruksen vuoksi.

Kaikki eurooppalaiset jalkapallosarjat ovat tauolla toistaiseksi äkillisesti levinneen koronaviruksen seurauksena.

HJK OY:n toimitusjohtaja ja Euroopan seurajoukkueiden liiton ECA:n hallitukseen kuuluva Aki Riihilahti oli torstai-iltana Viaplay Sport LIVE:n haastateltavana. Riihilahti kertoi haastattelussa muun muassa mielipiteensä siitä, miten kauden alun siirtäminen huhtikuulta kesäkuulle vaikuttaa suomalaiseen seurajalkapalloiluun.

– Suomalainen jalkapallotoiminta on hyvin kytkeytynyttä kansainväliseen jalkapalloon ja suuri osa rahoistamme tulee sieltä. Suomalaisilla seuroilla on hieman parempi tilanne kuin muilla eurooppalaisilla seuroilla.

– Se on ihan selvä asia, että jos Veikkausliiga päättyy lokakuussa ja ensimmäiset ottelut pelataan aikaisintaan kesäkuussa, niin kahdeksan kuukautta ilman otteluita on tosi haastavaa kassan ja liiketoiminnan kannalta monelle. Kaikilla on pelaaja- ja valmentajakulut, joten kyllähän tässä on selvä kassahaaste.

– Tällä tilanteella on valtavat merkitykset ja uskon, että kestää pitkään, että tilanne stabiloituu. Suomi on hieman paremmassa asemassa moniin muihin maihin nähden, mutta ei täälläkään tästä päästä helpolla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.