Saksassa kannanottoja tyhjien stadionien puolesta – ”Jokainen ymmärtää…”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliiga on juuri nyt pitkällä tauolla koronaviruspandemian vuoksi – aivan kuten lähes kaikki muutkin jalkapallosarjat. Neljässä seurassa ollaan palattu tai palaamassa maanantaina harjoituskentälle pienryhmäharjoittelemaan, mutta ottelut jatkuvat Saksan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoivan DFL:n päätöksen mukaan aikaisintaan vappuna, todennäköisemmin lähempänä toukokuun puoltaväliä.

Ennen tauon alkamista Bayern München kipusi Bundesliigan sarjakärkeen, ja se johtaa nyt sarjaa neljän pisteen erolla ennen Borussia Dortmundia. Bayern on yhä mukana myös Mestarien liigassa ja Saksan Cupissa, joten jopa triplamestaruus olisi mahdollinen – jos pelit vain päästään pelaamaan.

Syksyllä väliaikaiseksi valmentajaksi nostettu Hansi Flick on siis tehnyt hyvää työtä, mutta hänen jatkosopimusneuvottelunsa pantiin koronakriisin takia myös jäihin. 55-vuotias Flick ei kuitenkaan tilannetta, vaan toteaa uutistoimisto Dpa:n haastattelussa, että ”tällä hetkellä mielessä on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin oma tulevaisuuteni”.

Flick viittasi varmasti pandemian selättämiseen, mutta hän toivoo myös hartaasti, että kautta ylipäätään päästäisiin joskus jatkamaan. Vaikkakin sitten poikkeuksellisissa olosuhteissa.

– Minä uskon, että kausi jatkuu vielä. Suhtaudun ajatukseen positiivisesti, Flick toteaa.

– Jokainen kuitenkin ymmärtää, että kausi voidaan pelata loppuun vain tyhjillä stadioneilla.

Hätäratkaisu on alkanut saada hyväksyntää myös Bayernin pelaajiston keskuudessa. Jalkapalloa pelataan yleisölle, mutta suljetuin ovin pelaaminen on parempaa kuin ei mikään. Jo pienryhmäharjoituksiin palaaminen tekee pelaajille hyvää.

Sen lisäksi, ettei katsojia päästettäisi stadioneille, niin myös stadionhenkilökunnan ja median edustajien läsnäolo pitäisi puristaa minimiin. Pelien jatkaminen olisi kuitenkin paitsi urheilullisesti reilua, niin se myös poistaisi pelon TV-tulojen saamatta jäämisestä ja luultavasti helpottaisi jalkapallojännärien kotona pysyttelemisen tuskaa.

– Minä ehdotin, että pelejä voitaisiin pelata joka ilta. Joka ilta maanantaista sunnuntaihin prime time -aikaan. Se olisi TV-yhtiöillekin houkuttelevaa, Eintracht Frankfurtin urheilujohtaja Fredi Bobic sanoi DAZN:lle.

Myös DFL:n entinen toimitusjohtaja Andreas Rettig uskoo, että jalkapallon palaaminen TV-ruutuihin olisi omiaan nostamaan kansalaisten mielialoja.

– Tyhjillä stadioneilla pelattavat ottelut voisivat olla tapahtumia, joista taas iloittaisiin ja puhuttaisiin, 56-vuotias Rettig sanoi Kickerille.

– Koska näköpiirissä ei ole ajankohtaa, jolloin palataan taas normaaliin askeen, voisivat tiettyjen rajoitusten mukaan järjestettävät ottelut tyhjillä stadioneilla voisivat kohentaa ihmisten mielialoja ja hyvinvointia.

Lähteet: TransfermarktSVZ ja FAZ


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.