Bundesliigatähdelle jättisakot koronaviruskehotusten laiminlyönnistä – jo uran toinen vakava skandaali

© Kuva: Getty Images

Kerroimme noin puolitoista viikkoa sitten siitä, kuinka Schalken keskikenttäpelaaja Amine Harit laiminlöi Saksan kehotuksia pysyä kotona ja välttää ulkona liikkumista. Harit viis veisasi koronavirusohjeistuksista ja suuntasi juhlimaan esseniläiseen vesipiippubaariin.

Juhliminen kävi 22-vuotiaalle Marokon maajoukkuepelaajalle kalliiksi. Bild kertoo, että Harit joutuu pulittamaan kielletyistä yöllisistä aktiviteeteistaan Schalkelle noin 100 000 euron sakot. Summasta noin 30 000 euroa ohjataan Schalken pyörittämään ”Kumpelkiste”-hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka varoilla avustetaan koronakriisin myötä hädänalaisia ihmisiä.

Kun Harit bongattiin kyseisestä baarista pikkutunneilla 20. maaliskuuta, oli Saksassa jo voimassa koronamääräykset, joiden mukaan ravitsemus- ja anniskeluliikkeet piti sulkea kello 18. Poliisin mukaan baarissa oli henkilökunnan lisäksi kymmenen muuta ihmistä, joiden joukossa myös Amine Harit. Kaksi päivää myöhemmin Saksassa rajoitettiin kokoontumisten henkilömäärää kahteen ihmiseen.

Skandaali ei ole Amine Haritin ensimmäinen. Kesällä 2018 Harit ajoi autollaan kotimaassaan Marokossa jalankulkijan yli. Yliajon uhri kuoli vammoihinsa.

Harit puhui onnettomuudesta viime kesänä ranskalaiselle L’Équipelle.

– Olin iltakymmenen maissa syömässä pikkuveljeni kanssa. En ajanut kovin nopeasti, mutta ehkä 10-15 km/h ylinopeutta (rajoitus taajama-alueilla on Marokossa 60 km/h). Sitten se henkilö olikin ylittämässä katua. Se oli järkytys!

– Pysähdyin 100-150 metrin päässä onnettomuuspaikalta, koska en voinut käsittää sitä. Odotin järkyttyneenä poliisia. Se oli elämäni kauhein hetki.

Harit sai kuolonkolaristaan neljän kuukauden ehdollisen tuomion sekä Marokossa päteneen kahdeksan kuukauden ajokiellon. Lisäksi hänen piti maksaa 780 euron sakot sekä uhrin perheelle 10 000 euron korvaus. Raskas taakka tapahtuneesta aiheutui myös omatunnolle, eikä viime kausi mennytkään odotusten mukaisesti.

– Se oli hyvin hankalan ajan alku. Ajattelin sitä henkilöä paljon. Vanhempani kävivät ensin uhrin perheen luona. Minä en voinut hyvin, joten puhuin heidän kanssaan vain puhelimessa. Kun puhuin hänen äitinsä ja perheensä kanssa, aloin voida vähän paremmin. Se tapaus oli minulle suurin taakka, Harit kertoi lehdelle Bildin mukaan.

Amine Harit on tehnyt Schalkelle tällä kaudella 24 bundesliigaottelussa kuusi maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Kaikki tehot tulivat syyskauden puolella.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.