Ikuisesta kaupungista kajahti: huippufutaajien solidaarisuusennätys koronakriisin aikana?

© Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemia on johtanut monissa liigoissa ja jalkapalloseuroissa siihen, että pelaajien palkkoja on alennettu koronakriisin ajaksi. Useimmissa tapauksissa näin on tehty yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa, mutta poikkeuksiakin on.

Nyt AS Roman pelaajat ovat tainneet tehdä jalkapallomaailman uuden solidaarisuusennätyksen oman seuransa talousahdinkoa kohtaan. Roma nimittäin tiedotti, että pelaajat jättävät vapaaehtoisesti palkkansa lunastamatta neljän kuukauden ajan.

Ratkaisu koskee sekä pelaajia että Paulo Fonsecan valmennustiimiä. Heidän eleensä avulla jokainen seuran lomauttama työntekijä saa palkkansa kokonaisuudessaan koronakriisin aikana.

– Puhumme aina Roman yhtenäisyydestä, seuran toimitusjohtaja Guido Fienga kertoi vastauksessaan, jossa hän ylisti pelaajiensa ”upeaa elettä”.

– Kun pelaajat ja valmennustiimi tarjoutuivat kieltäytymään loppukauden palkoistaan, he osoittivat, että me kaikki olemme aidosti samassa veneessä.

– (Kapteeni) Edin Dzeko, kaikki pelaajat ja Paulo näyttivät, että he ymmärtävät, mitä seura edustaa. Haluamme kiittää heitä heidän upeasta eleestään seuran työntekijöitä kohtaan.

AS Roma ei ole pelannut sitten maaliskuun ensimmäisen päivän. Pian sen jälkeen Serie A jäi tauolle koronaviruspandemian vuoksi. Italiassa koronavirus on vaatinut yhteensä yli 23 000 ihmisen hengen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.