Osa Veikkausliigan joukkueista on palannut harjoituskentälle pienryhmissä, mutta Helsingin IFK:ssa on sovittu, että pelaajat jatkavat treenaamista omissa oloissa koronaviruspandemian keskellä.

– Uudenmaan epidemiahuippua ei vielä selvästi ole saavutettu. Yli puolet tapauksista on Helsingistä, eivätkä yleiset ohjeet varotoimista ole muuttuneet. Kankaisen suumaskin (kaulurin jne.) suojausteho on vähintäänkin välttävä ja oletettavasti täysin nolla urheilusuoritusten ollessa kyseessä. Edelleen on vallalla käsitys, että suuri osa tai suurin osa infektioista on oireettomia, kommentoi HIFK:n seuralääkäri Aapo Haavisto seuran maanantaina julkaisemassa tiedotteessa.

– Em. perustein emme katso, että olisi turvallista vielä alkaa toteuttamaan pienryhmäharjoittelua edes Veikkausliigan antamien sinänsä tarkkojen ja hyvien ohjeiden mukaisesti.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström ihmettelee seuroille annettua ohjeistusta Iltalehden haastattelussa.

- Ohjeistuksessa sanotaan ihan selkeästi, että joukkueharjoitusta ei saa tehdä, mutta suositaan yksilöharjoitusta, Lönnström kertoo.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ Klubin treenit jatkuvat pienryhmissä

Joukkue harjoittelee tiistaista alkaen etäharjoitteiden lisäksi myös pienryhmissä terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

hjk.fi/artikkelit/mie…

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi #PysyKotona #StayHome

- Sitten kumminkin tuotiin julki ryhmäharjoittelu. Kukaan ei sano suoraan, mitä sillä tarkoitetaan. On aika ympäripyöreä juttu, että puhutaan kolmen neljän pelaajan ryhmistä. Mehän tiedetään kaikki, jotka ollaan futiksessa, että tuo on sama kuin joukkueharjoittelu.

- Tehtiin sellainen päätös, että me emme lähde ryhmäharjoitteluun, Lönnström sanoo.

- Täällä [Veikkausliigan ohjeissa] lukee ihan selkeästi, että kahden metrin etäisyys kaikkiin henkilöihin. Ei saa olla minkäänlaista kosketusta kasvoihin, ei silmiin, ei yskimistä.

FC Lahti

@FCLahti1996
FC Lahden pelaajat ovat palanneet treenikentälle poikkeusoloissa. FC Lahti ei harjoittele joukkueena, vaan pienissä ryhmissä. Harjoituksissa noudatetaan Palloliiton ohjeistusta ja varotoimenpiteet ovat käytössä.

fclahti.fi/uutiset/2020/0…

#FCLahti #Veikkausliiga

- Jopa puhutaan kotona olemisesta: vältä ryhmäkokoontumisia. Ja seuraavassa kappaleessa puhutaan pienryhmätoiminnasta.

Lönnström pelkää, että nykyinen toimintamalli voi kostautua.

- Ohjeistukset ovat niin epäselvät, ettei kukaan oikein ota vastuuta. Nyt jos jotain tapahtuu, niin missä lirissä me ollaan. Eihän me päästä vielä edes heinäkuussa pelaamaan.

- Jos joku sairastuu, niin sitten ei pelata ollenkaan.

LUE MYÖS: