Yle Urheilu: Veikkausliigapelaajat rikkoneet hallituksen koronamääräyksiä Helsingissä – entiset pääsarjapelaajat moittivat: ”Vatipäät”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelaavien Helsingin Jalkapalloklubin ja Helsingin IFK:n sekä Ykköseen nousseen Gnistanin pelaajia on ollut pelaamassa päivittäin Töölössä, vaikka hallitus on kieltänyt yli kymmenen hengen kokoontumiset koronavirustilanteen takia, kertoo Yle Urheilu.

Ylen mukaan kentällä on pelannut noin parinkymmenen pelaajan joukko, joka on sopinut yhteisharjoituksista omin päin. HJK:n ja IFK:n pelaajat ovat tällä hetkellä lomalla ja heitä on ohjeistettu harjoittelemaan itsenäisesti.

– Me olemme saaneet muutaman yhteydenoton ohikulkijoilta, joissa on kysytty, olemmeko tietoisia siitä, että meidän pelaajia olisi siellä pelaamassa. Olen laittanut paimenkirjeen sekä meidän ammattipelaajille että junioripelaajille, että nyt on kyllä syytä treenata vain yksin, kommentoi HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret Yle Urheilulle.

Perret kertoi huomauttaneensa asiasta pelaajille viimeksi viime viikolla, mutta seuran edustusjoukkueen pelaajia oli mukana Töölön peleissä vielä tiistaina, jolloin kentällä oli yksi HJK:n pelaaja, useampi pelaaja HIFK:sta ja Gnistanin pelaajia.

– Meidän edustuksen pelaajat ovat lomalla ja heille on annettu vapaaehtoinen treeniohjelma, joka sekin on yksilöohjelma. Meillä ei tietenkään ole käskyvaltaa silloin, kun pelaajat ovat lomalla tai tekevät jotain vapaa-ajallaan.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi, ettei ollut tietoinen suojattiensa osallistumisesta yhteispeleihin.

– Tällä hetkellä me olemme vuosilomalla ja silloin me emme juridisestikaan voi antaa mitään ohjeistusta. Tietysti kaikkien kannattaisi pysyä mahdollisimman pienissä piireissä, että tästä tilanteesta päästäisiin mahdollisimman nopeasti.

Entiset pääsarjapelaajat Ilja Venäläinen ja Antti Pohja kritisoivat sääntörikkurien toimintaa Twitterissä.

– Jos rajoituksia lisätään tai niitä pidennetään, syy on selvä. Itsekkyys. Josta nämä jutussa nimeämättömät ”joukkuepelaajat” ovat malliesimerkki. Hävetkää! torui Venäläinen.

– Vatipäät. Negatiivista brändinrakentamista, kirjoitti Pohja.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.