José Mourinhosta kertova uutuuskirja raottaa: Chelsea kaappasi portugalilaisluotsin Liverpoolin nenän edestä

© Kuva: Getty Images

José Mourinho oli jo käytännössä hyväksynyt Liverpoolin tarjouksen ryhtyä seuran manageriksi vuonna 2004, Mourinhosta kertova uutuuskirja paljastaa.

Ranskalaisjournalisti Nicolas Vilas’n kirjoittama ”Mourinho: Behind the Special One, from the origin to the glory” raottaa Mourinhon siirtoa Chelseaan.

Kirjassa kerrotaan, että Chelsean omistaja Roman Abramovitš teki lopulta ratkaisevasti suuremman tarjouksen kuin Liverpool. Mourinho oli juuri johdattanut Porton Mestarien liigan voittoon, joten portugalilaisvalmentajan ympärillä riitti kuhinaa.

Mourinho oli kuitenkin jo menossa Liverpooliin. Hänen piti korvata Gerard Houllier, mutta vaikka asioista oli jo sovittu miltei sopimuksen allekirjoittamiseen saakka, kääntyi Mourinhon pää loppuhetkillä. Agentti Jorge Mendes löi pöytään paljon houkuttelevamman, Chelseasta tulleen tarjouksen.

Mourinhon silloinen neuvonantaja Jorge Baidek paljastaa kirjassa, että Liverpoolin kuhnailu kostautui.

− Mourinhon piti mennä Liverpooliin. Rick Parry (Liverpoolin pääjohtaja) oli vastuussa siirroista, ja meillä oli asiasta yhteisymmärrys. He pyysivät meitä kuitenkin odottamaan 15 päivää, koska Houllier oli yhä ”Punaisten” manageri, Baidek sanoo.

Uutuuskirjassa kerrotaan myös muun muassa, että Mourinho pelasti nuorempana omalla pelaajaurallaan joukkuekaverinsa hengen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.