Koronavirus vaati ensimmäisen futisseurauhrin – 2010-luvulla Mestarien liigaa pelannut seura konkurssiin

© Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemia on vaatinut maailmalla useita tuhansia kuolonuhreja. Vahingot eivät silti rajoitu ainoastaan ihmishenkiin, vaan myös talouselämän Covid-19 panee koville. Talousahdingolta ei säästy jalkapalloilukaan.

Sarjat ovat määrittelemättömän pituisella tauolla lähes kaikkialla. Kassavirta on pysähdyksissä ja menoja on pakko leikata – usein radikaalistikin.

Nyt koronaviruskriisi on vaatinut jalkapalloseurojen joukosta myös ensimmäisen merkittävän uhrinsa. Slovakian suurimpiin futisseuroihin kuuluva MSK Zilina on nimittäin ajautunut konkurssiin.

MSK Zilinan kotisivuille tulleessa seuran tiedotteessa todetaan ykskantaan syyn konkurssiin olevan ”kohtuuttomissa pelaajissa”. Zilina halusi leikata monen muun jalkapalloseuran tavoin kriisin ajaksi osan pelaajien palkoista, mutta jalkapalloilijat eivät tähän suostuneet. Niinpä seuraa päätettiin hakea konkurssiin. Konkurssihakemuksen myötä kaikkien 17 sopimuspelaajan sopimukset raukesivat.

Medialähteiden mukaan Zilina toivoi pelaajiltaan 80 prosentin palkanalennusta kriisin ajaksi. Muuten palkanmaksuun ei pystyttäisi lainkaan.

– Budjettimme perustuu kesän siirtokorvauksiin. Suurella todennäköisyydellä niitä ei ole tulossa lainkaan, seurasta kerrottiin.

Viimeksi viime tammikuussa Zilina myi hyökkääjä Robert Bozenikin neljällä miljoonalla eurolla Feyenoordiin.

Seurajohto ei sulkenut pois mahdollisuutta uuteen alkuun uudelta organisaatiopohjalta. Jos Slovakian pääsarjakautta päästään jatkamaan, aikoo se pelata kauden loppuun juniorijoukkueella. Zilina on Slovakian Fortuna-Ligassa syyskauden jälkeen sijalla kaksi.

– Kuulin konkurssista maanantaina ja järkytyin, Zilinan kasvatti ja seuraikoni Marek Mintal kommentoi Nürnberger Nachrichtenille.

42-vuotias, Zilinassa syntynyt Mintal voitti kasvattajaseuransa paidassa kahdesti Slovakian pääsarjan maalikuninkuuden. Myöhemmin maalikuninkuuksia tuli myös kaksi Saksan Kakkosbundesliigassa ja yksi Bundesliigassa. 45 A-maaottelua pelannut Mintal työskentelee nykyisin 2. Bundesliigan Nürnbergin valmennuksessa.

Vuonna 1909 perustettu MSK Zilina on voittanut seitsemän Slovakian-mestaruutta (sarja perustettu Tshekkoslovakian hajottua vuonna 1993), ja kuuluu maan menestyneimpiin seuroihin. Viimeisin mestaruus tuli kaudella 2016-2017. Zilina on myös erittäin tuttu joukkue eurokentiltä tällä vuosituhannella. Se pelasi kaudella 2008-2009 UEFA Cupin lohkovaiheessa ja kaudella 2010-2011 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Lähde: Welt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.