Lähteet: Seura mätkäisemässä hurjat sakot valioliigatähdelle koronakotibileiden järjestämisestä

© Kuva: Getty Images

Evertonin 20-vuotias hyökkääjä Moise Kean jäi nololla tavalla kiinni kotibileiden järjestämisestä viime viikonloppuna. Kean on saamassa toilailustaan tuntuvat sakot.

Kean järjesti koronaviruksen takia asetetuista rajoituksista huolimatta juhlat kotonaan ja kuvasi juhlista pätkiä sosiaalisen median Snapchat-tililleen. Everton reagoi nopeasti Keanin juhliin ja nuhteli tiedotteessaan pelaajan toiminnan.

– Everton on tyrmistynyt kuultuaan, että ykkösjoukkueemme pelaaja ei välittänyt hallituksen ohjeistuksesta ja seuran käytännöstä koronaviruskriisiin liittyen, seuran tiedotteessa todettiin.

Everton on myös antamassa Keanille tuntuvan rangaistuksen. The Guardian sekä The Times tietävät kertoa, että Everton aikoo pidättää Keanin kahden viikon palkan, jonka lisäksi seura haluaa pelaajalta julkisen anteeksipyynnön.

Keanin kohdalla kahden viikon palkka tarkoittaisi noin 114 000 – 183 000 euroa.

Moise Kean oli isossa roolissa EM-karsinnoissa, kun Italia voitti kotonaan Suomen maalein 2-0. Keanille Suomi-ottelu oli debyytti ja hän onnistui heti maalinteossa. Samalla Keaniesta tuli 60 vuoteen nuorin pelaaja, joka onnistuu maalinteossa Italian A-maajoukkueessa.