Perparim Hetemaj treenaa täysillä vailla tietoa kauden jatkosta: ”Kaipaan rakkaitani Suomessa”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

33-vuotias Beneventon jalkapalloammattilainen Perparim Hetemaj pitää Italiassa täysillä kuntoaan yllä, vaikkei siitä olekaan mitään tietoa, voidaanko Serie B:n koronaviruspandemian keskeyttämää kautta vielä jatkaa. Italia on ollut yksi Covid-19:n pahiten koettelemia alueita, ja 49 A-maaottelua Huuhkajissa pelannut Hetemaj kaipaakin kriisin keskellä läheisiään Suomessa.

Hetemaj seuraa tilannetta yksinään, sillä hänen vaimonsa matkusti Suomeen vain muutamaa päivää ennen liikkumisrajoituksen voimaantuloa.

– On tietysti paljon hankalampaa olla nyt yksin, mutta en voi valittaa, sillä monilla asiat ovat paljon pahemmin, Hetemaj sanoi Corriere dello Sportin haastattelussa.

Kriisiaikana Hetemaj kaipaa Suomesta tietysti muitakin läheisiään kuin vaimoaan.

– Suomessa tilanne on parempi kuin Italiassa. Siellä ei ole ulkonaliikkumiskieltoa, vaikka liikkumista ja isovanhemmilla käyntiä onkin kehotettu välttämään, Hetemaj kertoo.

– Kaipaan Suomea, varsinkin rakkaideni takia: äitini, veljeni, kahden siskoni, neljän 2-5 -vuotiaan sisarusteni lasten ja nyt myös vaimoni takia. Vaimoani lukuun ottamatta en ole nähnyt muita lähes puoleen vuoteen.

Rutiini puuduttaa helposti jalkapalloammattilaisia, kun ulos ei pääse harjoittelemaan. Hetemaj tekee kuitenkin parhaansa pysyäkseen kunnossa, jos sarja vielä joskus jatkuu. Benevento oli sarjan keskeytyessä vahvasti matkalla Serie A:han, sillä se johtaa sarjaa peräti 20 pisteen erolla. Hetemaj on ollut läpi kauden joukkueen luottopelaajia.

– Treenaan joka päivä maanantaita lukuun ottamatta, valmentajan lähettämää ohjelmaa seuraten. Hyödynnän kuntopyörääni.

– On totta, että päivät ovat aina samanlaisia: herään, syön aamupalan, juttelen puhelimessa ja sitten kaksi tuntia töitä. Lounas, lepo ja toiset kaksi tuntia töitä.

– Rutiinin rikkomiseksi pitää löytää jotain muutakin, sillä muuten aika kuluu tosi hitaasti. Joskus joogaan, sillä kävin Suomessa joogakurssin ja se tarjoaa jotain erilaista. Osallistun myös valmennuskurssille netissä, joten yritän joskus opiskella. Kokeilen myös vihdoin kokata jotain uutta. En ollut koskaan ennen tehnyt risottoa, Hetemaj kertoo.

Kokenus keskikenttäpelaaja uskoo, että jos sarjaa päätetään jatkaa, hän pääsisi täyteen pelikuntoon 2-3 viikossa. Mistään varsinaisesta lomasta ei nyt ole kyse.

– Muistetaan, että kaikki ammattilaiset ovat jatkaneet harjoittelua kotonaan. Kun olen lomalla, en tee mitään. Nyt treenaan päivittäin, joten kuntoon pääsemisessä ei kestä pitkään.

– Ongelma on, ettemme tiedä, milloin pelien jatkuminen on mahdollista. Minun mielestäni tilanne ei ole vielä parantunut kovin merkittävästi.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS