Ruotsalaislupausta uhkaa vankeus kokaiinin takia – myönsi syyllisyytensä kuulusteluissa

Ruotsalaislehti Expressen kertoo nuoren jalkapallolupauksen joutuneen pahoihin vaikeuksiin. Poliisi pidätti 20-vuotiaan pelaajan löydettyään tämän hallusta 33 grammaa kokaiinia. Nyt pelaajaa, jonka nimeä tai seuraa lehti ei paljastaa, uhkaa vankeustuomio.

Kyseinen pelaaja on pelannut Allsvenskanissa ”useita kausia”, ja hän on esiintynyt myös Ruotsin juniorimaajoukkueissa. Poliisikuulusteluissa pelaaja kertoi myyneensä huumeita velkojen maksamiseksi.

Kiinniotto tapahtui viime vuoden lopussa. 33 kokaiinigramman lisäksi pelaajan hallusta löytyi digitaalivaaka, useita pieniä pusseja, pari puhelinta ja 4 770 kruunua (446 euroa) käteistä rahaa.

– Minun piti myydä ne. Minun piti auttaa ystävää velanmaksussa. Velkaa oli vielä 20 000 kruunua (1 870 euroa), ja se minun piti saada kasaan tällä, pelaaja totesi kuulusteluissa Expressenin mukaan, syyllisyytensä myöntäen.

Pelaaja kertoi poliisille, että hän sai haltuunsa useimmiten 50 grammaa kokaiinia kerrallaan. Sitten hän odotti, että ostajat soittaisivat. Pidätyshetkellä pelaaja myi kolmatta kokaiinilastiaan.

Nuorimies paljasti kuulusteluissa myös, että velanperijät yrittivät painostaa häntä ottelumanipulaatioon. Siten velka ”häviäisi nopeasti”. Pelaaja ei kuitenkaan suostunut tähän.

– En halunnut sitä, enkä myöskään pelannut kovin paljoa, viime kaudellakin Allsvenskanissa nähty pelaaja sanoi.

Sen paremmin pelaajan viime kauden seura kuin uusi seurakaan eivät tienneet rikosepäilyistä, vaan yllättyivät täysin Expressenin yhteydenotosta.

– Pilailetko? Emme ole kuulleet siitä mitään, seuran puheenjohtaja totesi.

– Tämä on sokki. Hän on mukava ja rauhallinen kaveri, ja poika, johon uskomme. Oijoi, tämä on järkytys.

Pelaajan oikeudenkäynti on edessä kolmen viikon kuluttua 20. toukokuuta.


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!