Sky Sportsilta upea kunnianosoitus Teemu Pukille – peräti kahdessa tilastossa Valioliigan paras: ”Norwich olisi tuuliajolla ilman suomalaista”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki sai komean tunnustuksen tv-yhtiö Sky Sportsilta, kun hänet valittiin Norwichin kuluvan kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Pukki on debyyttikaudellaan tehnyt Valioliigassa 11 maalia. Kauden alku oli suorastaan satumaista, kun kotkalaishyökkääjä teki kuusi maalia ensimmäiseen viiteen sarjaotteluun. Pukki keikkui jopa Valioliigan maalipörssin kärjessä.

Tällä kaudella Pukki on ollut luvalla sanottuna korvaamaton Norwichille, vaikka seura onkin uhkaavasti putoamassa Valioliigasta. Norwich on tehnyt tällä kaudella 25 maalia, ja Pukki on ollut mukana 14 osumassa, joko itse viimeistelemällä tai antamalla ratkaisevan syötön.

Pukki on tehnyt 44 prosenttia Norwichin osumista tällä kaudella. Se on Sky Sportsin mukaan Valioliigan korkein lukema. Lisäksi Pukki on ainoana Valioliigassa ollut mukana yli puolessa (56%) joukkueensa maaleista.

– Teemu Pukista tuli Valioliigan historiassa vasta kuudes pelaaja, joka on tehnyt vähintään kuusi maalia ensimmäisessä viidessä ottelussa. Vaikka maaleja on alkukauden jälkeen tullut vähemmän, on reilua sanoa, että Norwich olisi tuuliajolla sarjan hännillä ilman suomalaisen vaikutusta.

– Hän on tehnyt 11 ”Kanarialintujen” 25 maalista tällä kaudella, mikä tekee hänestä Valioliigan eniten maaleja (prosenttiosuus) oman joukkueensa osumista tehneen pelaajan. Itse asiassa hän on ainoa pelaaja koko sarjassa, joka on ollut mukana (tehnyt tai syöttänyt) yli puolessa joukkueensa maaleista, kun otetaan huomioon myös hänen kolme maalisyöttöään, Sky Sportsin artikkelissa kirjoitetaan.

Sky Sports valitsi myös muiden joukkueiden arvokkaimmat pelaajat artikkelissaan. Näet valinnat alta:

 • Liverpool: Virgil van Dijk
 • Man City: Kevin de Bruyne
 • Leicester: Wilfred Ndidi
 • Chelsea: Willian
 • Man Utd: Harry Maguire
 • Wolverhampton: Adama Traoré
 • Sheffield Utd: Dean Henderson
 • Tottenham: Heung-Min Son
 • Arsenal: Pierre-Emerick Aubameyang
 • Burnley: James Tarkowski
 • Crystal Palace: Wilfried Zaha
 • Everton: Richarlison
 • Newcastle: Martin Dubravka
 • Southampton: Danny Ings
 • Brighton: Aaron Mooy
 • West Ham: Declan Rice
 • Watford: Etienne Capoue
 • Bournemouth: Harry Wilson
 • Aston Villa: Jack Grealish
 • Norwich: Teemu Pukki 🇫🇮


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!